Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under november 2008

Av AnnKristin - 19 november 2008 20:54

Mitt promenadstråk har fått besök.....en vargdam har full koll på Handbacken och Forsen.

Visst har jag många vägar att knalla på men det är inte kul att släppa hundarna när det finns varg i faggorna. Det är klart att det alltid finns varg och andra rovdjur men jag har ett tänk där att vargen är så skygg så det finns ingen anledning att slå på stora räddtrumman.

Det som förvånar mig denna gång är att damen tycks inte bry sig om människor, hon kanske vill bli kliad och kelad med...*L*

Den fjärde december kommer en karl som har lite reda på hur man förhåller sig i möte med varg och björn till klubben, kunde väl inte kommit lägligare*L* (?)

Det blir Lussefika också...mysigt *L*

Nu blir det mörkt tidigt... var till klubben och vid halv fem var det mörkt . Jag tycker inte det är så trevligt att träna i strålkastarljus, konstiga skuggor och halt...

Tog lite kort idag iallafall på två av mina snöälskare.. nu vill jag ha snö så Battis och Sally får dra lite...

Kortet på Assi är för fem dagar sen, då var det snöfritt.

Tokmys på er....

Av AnnKristin - 18 november 2008 11:20

Sicken bra inrättning det är.....Jag önskade bara att fler använde detta shyssta verktyg i jakt på sin ultimata hund. Det gäller inte bara "min" ras utan alla.

Det pratas på klubbarna om "bruksuppfödare" . Jag är nyfiken av min natur så jag är ofta på SKKs hunddata och kollar läget.

Bland annat så tittade jag på en hund av annan ras men som ägaren påpekade för mig att var en riktig brukshund från riktiga "brukslinjer" och från en bruksuppfödare av rasen.  Ok jag önskar ju inget hellre än att få klarhet i vad är en riktig brukshund(?) så jag tittar på uppfödarens resultat och fann att min gamla hoffetik är mer "brukshund" resultatmässigt än de flesta på den kenneln.

Jag påpekar än en gång att det inte är hovawart jag kollat på.

Mina tankar runt detta är att man bör vakta sin tunga och fundera lite, ha lite torrt på fötterna. Ha hjärnan påkopplad innan tungan slinter...*S*

Idag iallafall så har resultatet från Kramfors nått hunddata och Assi har titeln KORAD. Måste ju sätta in en bild på bruden*L*

Ha det bäst i "hundvädret"

Av AnnKristin - 17 november 2008 21:59

Det känns att jag varit på jobbet 24 timmar, man blir lite omotiverad att träna hund. Nej egentligen inte omotiverad utan för trött och då ska inte jag träna på något vis . Inte ens spåra, vill inte riskera att surna till om det inte går som jag tänkt.

 Givetvis har vi varit på klubben och hjälpt agilityn sätta upp sitt "hindertält" . Kallt så in i helv. -10 grader men det kändes som -25. Man vänjer sig ju men inte att hålla på med stålkonstruktioner i bitande kyla.

Nu slipper då banan snöa nere...*L*

Nu får vi ta nya tag i morgon, då är det tisdag iallafall*L*

Hörs

Av AnnKristin - 15 november 2008 17:51

Jag sov på jobbet inatt. När jag slutade i morse mötte Micke och Tess upp mig och vi for till Borlänge för lite stadsvandring med "Lilldamen" , hon är väldigt intresserad av allt , vill in i varje affär och kolla läget. Älskar att spatsera in på Djuraffärn vilken är den enda affär som välkomnar doggs, den enda jag vet iallafall.

Vi knallade runt iallafall och lyssnade på Pohanka (?) och Rädda Barnen på Sveatorget, de jobbar visst för att runt 25 flyktingbarn ska få stanna i Sverige. Jag tycker det är en självklarhet att ungarna ska få stanna. Vad är det för vuxna människor som har hjärta att kasta ut oskyldiga små barn och deras familjer, någon måtta får det vara.

Tess skötte sig exemplariskt iallafall.

 Klockan två hade vi bestämt att vara på klubben för att drilla våra hundar som ska tävla 30 maj. Det var Chatta, Lotta och jag. Härligt väder hade vi också och goa kakor hade Chatta med sig till fikat mums...*L*

Jag tror jag hittat Assis "diamant" den gula prylen damen har i munnen. Jag lär fara ner till Stora Stockholm och försöka få tag i fler.

Vi tränar på apportering som funkar riktigt bra. Vi har lite olika grejer som vi kör med och hon håller och kommer in och sätter sig och håller till loss kommer. Duktig brud från inget till....*L*

Hon börjar gå snyggt fläckvis i fritt följ... belöning är "diamanten" Hoppet missar hon alltmer sällan, hon har koll på hopp men jag måste trycka lite mer på detta att HOPP då hoppar man över närmaste hinder man hittar*L*

Jag är nöjd med våra insatser idag och det tror jag att Assi är också ett mått på detta tycker jag är att hon uppmanar mig till kamp om den gula prylen. Vi har så kul när vi tränar, nu jobbar jag ett tjugofyratimmars från i morgon till måndag. Hundarna får vila i morgon för på måndag förmiddag är det spår och lydnadsbus *S*

Jag hade inte kameran med mig till stan men till plan, vi tramsade även på agilityplan... Brukar göra det ibland för skoj skull.

Ha en tokunderbar söndag.

Av AnnKristin - 14 november 2008 14:15

prommisstråk synd bara att bron gett vika så nu är det bara att hoppa, visst går det bra nu eftersom det är så lite vatten men ibland är det en vild chansning..

Ha en tokmysig helg, hörs imorrn kanske

Av AnnKristin - 14 november 2008 10:22

inne på SKKs hunddata . Assis är registrerat , Nu väntar vi på Arwens.

Det är bara MT , exteriören kommer senare men den är gjord och damen är godkänd.

Av AnnKristin - 14 november 2008 09:42

vart jag ska styra mina steg för en "prommis"med hundarna i detta "tristväder" eller "kojväder".

Igår kväll gick iallafall träningen tvärbra. Jag tränade på hoppet, inkallning och apportering.

Ska anamma "Frida tänket" alltid " och inte säga aldrig. Det är ju en gammal grej egentligen "man ska aldrig säga aldrig" *L*. Det har väl jag hört förr men aldrig tänkt hur rätt det är, tusen tack Frida för du rätade ut det begreppet för mig och gjorde det glasklart i hundsammanhang*S*.

Igår kväll kom jag dessutom sent till klubben eftersom jag varit på kurs men de sista entusiasterna hängde kvar. Chatta, Lotta, Lena och Carina var det som benade sig kvar i höstrusket, det är ju alltid trevligt när man är ett gäng.

Vi blev givetvis kvar en stund fikandes i klubbstugan, nyttig "träning" för småglin som inte kan sitta still utan ha myror i rumpan....*L* Visst jag syftar på Tessan.

Jag har hört men tror att det är ett skämt att det finns klubbar där hundar inte är välkomna in i stugan. Är det någon "läsare" som hört samma och vet om det är sant...?

Hursomhelst så har jag ett tips, om ni stöter på en brun/vit "dammsugare" på något fikaställe . Testa den ,jag är såld den smakar jul lite pepparkaka tror jag men den är så god...

Nu ska jag i regnkläderna och ut....

Hörs


Av AnnKristin - 12 november 2008 21:04

Fyllde i almanackan för 2009 idag, oj här händer grejer. MT, MH,Agility, lydnadstävlingar,appell, högre spår, utställning det var lite som Lena och jag utbytta datum om idag när det gäller våran klubb.... Då är inte läger för klubben, Chansen -läger , Frida helger och ev. någon mer instruktör medräknade.

Själv borde jag uppdatera mig på MT som Testledare, jag har ju utbildningen men tycker det är sååååååå j-a roligt och en utmaning att vara "socialgubben" och är så disträ ibland att jag må ju kunna focusera på var jag är.....*L*


 Nu lär jag luta kull mig så jag orkar med en dags föreläsning i morgon.

Gonatt


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Skapa flashcards