Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under november 2008

Av AnnKristin - 11 november 2008 17:32

Idag har vi varit vid grustaget, kom hem från jobbet och hade en tid att passa så det blev upp och ned i grustaget en stund för var och en.... Tog kameran med så en del roligt fastnade på bild.

Det är nyttigt att röra på sig i den mjuka sanden men det ÄR jobbigt, jag måste ju också göra en del vändor upp och ner...*S*

Tess hade så bråttom så hon slog en kullerbytta, jag blev jätterädd för det såg otäckt ut men hon ruskade av sig nästan på en gång men visst gjorde det säkert ont. Akki och Assi de springer ju upp och ned själva och tycker det är "tvärskoj", Akki jagar Assi och ska uppfostra henne*L* hon fattar väl inte att Assi är en stor tjej nu. Jag förstod inte det jag heller innan Tess kom in i vårt liv. Träningen går bra med båda, jag har väl lite svårt att komma in i "kravfas" men jobbar på det.

Kolla sicka roliga kort det blev, jag lyckades fånga alla hundar i hushållet*L*

Av AnnKristin - 9 november 2008 18:31

dagens SSRK s utställning i Grängesberg fördelat på 6 ringar. En eloge till arrangörerna som fixat ännu en superbra utställning.

Det är en bra plats att anordna ett sådant stort evenemang som detta ändå är. Det är en stor "inomhusfotbollsarena".

Det är inte utan att jag leker med tanken.... Hm tänk att slå ihop ett gäng rasklubbar inom SBK och fixa rasspecial för var och en..... Nää bort , bort tanke.. Men det är klart att den återkommer med jämna mellanrum. 

Jag inbillar mig att det kunde bli lite mer show då... Hm *L* Man kunde kanske "utmana" varandra med lite "kulgrejer" och bilda lag inom raserna ... Wow sicken rassammanhållning man kunde få till..*L* ... Grilla och greja dagen/ kvällen före och ha lite trevligt.

Äh det kanske är bättre som vi har det .. vi slår upp varsitt tält och inväntar bedömning så vi får åka hem nångång...*S*

Mina "galna" ideér är bäst att stannar inom håret. Hade en tanke förut att man skulle utmana brukshundklubbarna i länet på kulgrejer typ att klubbarna får varsitt spår sen ska laget fixa det "stafettspår"...

Hursomhelst var det trevligt att se flertalet Golden som var lite mörkare i färgen, det var verkligen ett lyft. De var i ringen bredvid så man kunde inte undgå ...*L* Själv jobbade jag i Cockerringen för Dan Eriksson, en trevlig karl. Jag har aldrig jobbat för honom förut. Det är kul att träffa olika domare alltid lär man sig något ...

Hunnit fira far med blomma och choklad också.

Nu ska jag fira mig själv ..*S* med att lägga mig på soffan med doggsen, Emelie och Tommy skulle titta in så jag fick kasta ihop en äppelkaka i rappet men till dess de kommer blir det soffan.

Hörs...


Av AnnKristin - 8 november 2008 21:10

Tänkte att jag skulle sova riktigt länge eftersom detta är en av de få dagar som det har varit möjligt.

Vaknade först av Tess satt tassen mitt på näsan och tyckte att jag skulle kliva upp.... masade mig ur sängen och släppte ut henne.. snabbt in igen skyndade mig till sängen innan den blivit helt nedkyld.

Somnade om som en stock....

Då tyckte Akki att hon borde få frukost så hon började trava fram och tillbaka för att slutligen landa i sängen och krävde att bli kliad. Vad fanns för alternativ... knalla upp och göra morgon.

I morgon blir det att vara pigg betydligt tidigare ska vara på plats i Grängesberg i ottan.

Såg att det även var auktion på parken där, jag var ofta på auktion förr. Nu håller jag mig borta från sådana tillställningar, jag har liksom nog. Behöver jag något så är det någon ny leksak till hundarna, koppel eller halsband.

Behöver jag något själv så rör det sig om kläder och enligt Feng Shi så ska man absolut inte gå i någon annans skor inte ens gamla egna, jag vet inte vad det kan orsaka men det är bäst att låta bli.

Jag lägger aldrig nycklar på bordet så varför skulle jag knalla runt i någon annans skor och kanske dåliga energier, där kom min skrockfullhet fram*L*

Var till skogs och fångade lilla Tess på bild, har hon inte fått massor av päls så säg......

Ha en tokmysig lördagkväll, glöm inte att gå hem innan ni går och lägger er...*L*

Glömde berätta att jag varit till min webbis idag och uppdaterat sidan lite*L* Tänkte för er som går in på bloggen på tvärt.

http://www.anziehends.se är adressen

Av AnnKristin - 7 november 2008 20:32

 

Jag har blivit utmanad av Åsa-Teres som har Hoffarna Milou och Flax

 Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

* Utmana 7 st i slutet på inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

* Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

  • Jag gillar att kolla på och shoppa allt vad man har på fötterna, typ strump& sko galen

  • Jag gillar att surfa på datorn och sladdra I telefon med mina bästa vänninor

  • Älskar att köra drag med Battis & Sally, går superfort jag lovar

  • Äter veg.mat

  • Kan somna överallt nästan.

  • Gillar att resa om målet är att kolla på hundar

  • Jag gillar att jobba som ringsekreterare eftersom jag lär mig oerhört mycket om andra raser och hur olika domare ser på hund och deras “byggnation”


  •  Jag utmanar Lotta, Ida, Emelie, Elin, Carro,  Madde, Camilla,


    SJÄLV FIXADE JAG UTMANINGEN, Tror jag

    Av AnnKristin - 5 november 2008 21:24

    Det är skönt för kropp och själ att krypa ner i ett bad fyllt av skum . Tända lite ljus och bara ha det bra.


    Nu är det jobb några dagar som gäller igen. Måste jobba igen min ledighet eftersom jag bytte några dagar, sånt som händer.


    Tess är tvärtrött idag hon har varit på "dagis" igen efter att ha fått varit hemma ett bra tag . Nu blir det "dagis" några dagar för henne. Hon far även till Ammis då och busar med henne. Oj va kul dom har polarna.

     Hon har också varit med  Mor Diddi, Spexa och Blazan några dagar och haft störtkul.

    Det är alltid trevligt när Maria kommer upp och hälsar på synd att vi bor så långt ifrån bara . Vi har desto trevligare när vi träffas.

    Vi får hoppas på lite mer snö nu så nästa gång vi träffs så blir det kanske "julkort" på skidor...*S*


    Till helgen är det en stor SSRK utställning i Grängesberg så är nån nyfiken på Spaniel eller Retriver så är det ett tillfälle att se massor av dessa jyckar. Jag kommer att vara där och jobba som ringsekreterare. Utställningen är på söndag.


    Jag borde kanske visa Assi lite mer men är lite lat ibland. Funderar ett tag till, det blir då inte Stora Stockholm. Dit tänkte jag åka och kolla in Hoffarna sen shoppa lite. Jag har inte ens bestämt det . Vi får väl se.

    Nix nu känner jag att John Blund påkallar lite uppmärksamhet så det är bäst knyta sig så man hoppar ur sängen i morgon. Det kan bli sent i morgon. Vi har nämligen styrelsemöte på klubben och det kan dra ut på tiden ibland..

    Ha det gott och sov sött

    Av AnnKristin - 3 november 2008 23:15

    Så kan man se på det. Har vi bestämt att spåra ,ja då spårar vi. Det ser mer snö ut än det är, jag för min del vill ju ha lite snö så jag kan plocka fram skidorna. Det har ju också passat förträffligt nu också när Maria är uppe så hon kan få en rejäl åktur*S*

    Vi var även till Insjön på kvällskröken och hittade ju givetvis strumpor och lite annat smått och gott.

    Vi har varit på klubben och nött också efter spåret så hundarna blir lite trött i huvudet.

    Håll till godo på ett kort på  Diddi och Maria i början när Diddi fått upp spåret.

    Av AnnKristin - 2 november 2008 22:34

    Vilken dag, vaknade, fixade och donade för ännu en kursdag på klubben för Frida. Allt klart och för avfärd. Då hände det som inte ska hända , bilnyckeln puts väck. Extra nyckeln blev söndertuggad av någon valp för länge sen.

    Skickade Maria och Elin före för att fixa kaffe och mackor.

    Jag tänkte det skulle vara en baggis att hitta nyckeln men tji den.. den var borta. Fick skjuts till klubben och kunde således bara ta Assi och buren med. Kom dit vid halv tio ungefär då hade alla kört igång.

    Frida har ett så enkelt sätt att se på detta med träning, hon är verkligen peppande så det hon säger funkar verkligen. Apporteringen har jag snart klar, hopp över hinder likaså. Jag ser inga som helst problem att fortsätta nu i samma anda.

    Hon delade med sig av sina kunskaper frikostigt. En sådan supersak som vi alla som tänker tävla borde anamma är att även om det inte går så bra på tävling så beröm hunden för det den gjort, berätta att han varit duktig ,beröm och beröm så tävlingsituationen blir en bra upplevelse.

    Vem vill tävla med en matte eller husse som kastar in hunden i bilen eller nonchalerar hunden efteråt när den har gjort sitt bästa på tävlingsplanen.

    Så rätt, så rätt. Det är ju hur logiskt som helst egentligen.

    Vi har gjort massor i helgen från att gjort sökövningar på plan till att hunden sitter på en kontorsstol. Ni kanske tycker att det låter tokigt men det stärker hunden och den lär sig lita på dig.

    Näää vi får som Frida säger dra upp hunden i kamp.... Vilken härlig instruktör.

    Vi har ätit gott, fikat supergott och tränat hund och jag är jättenöjd.

    Sådana här helger kommer vi att ordna fler.

    När vi städat och jag lagt in konerna i förrådet kände jag något i fodret i byxorna..... bilnycklarna !! Sicken tur så nog har det varit socker och salt*L*

    Sockret har också varit att Anziehend´s Arwen har gjort ett godkänt MT och därmed har kennelprefixet tre godkända MT.

    Jag blir så glad över när ungarna fixar grejer...*L*

    Arwens "sambo" Heros fixade också sitt MT så det blev mycket grattis idag

    I morgon ska vi sova en stund sen väntar spårskogen, vi kommer även att dra en repa till klubben för att träna lite. Nu är kärringarna på hugget*S*

    Godnatt och dröm om något snyggt ..


    Av AnnKristin - 1 november 2008 20:49

    Vi har haft en lärorik dag med Frida, jösses va länge sen jag fick vara riktigt med på kurs.

    Det är superkul och nu kommer vi bergis att vara på hugget till 30 maj.

    Jag har lärt mig hur mycket som helst genom att titta på de andra. Detta måste vi bara göra om.

    Jättetrevligt gäng, det känns verkligen hur kul som helst.

    Jag är säker på att alla har fått med sig mycket i till verktygslådan. Skönt med lite nya vinklar på saker och ting.

    Jag återkommer efter helgen när jag samlat mina röriga tankar..


    Ha en mysig lördagskväll

    Presentation

    Fråga mig

    2 besvarade frågor

    Kalender

    Ti On To Fr
              1 2
    3
    4
    5
    6
    7 8 9
    10
    11 12
    13
    14 15
    16
    17 18 19 20 21 22 23
    24
    25
    26 27 28
    29
    30
    <<< November 2008 >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Anziehends


    Ovido - Quiz & Flashcards