Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

Fy skämma sicken morgon...

Av AnnKristin - 12 januari 2009 08:09

Älven var visserligen plogad men nu har det blåst och varit varmt så nu är isen full i vatten. Min älskade snö är snart ett minne blott även om inte vi ens hunnit i mitten på vintern. När jag tänker årstiderna i tremånaders intervaller så blir det lättare att uppskatta våren som annars har rusat förbi och jag alltid funderat vart den tog vägen.

Både Sally och Assi löper här hemma men Batman bryr sig inte förrän det är "dags" och det är skönt. Det finns ett undantag förståss och det är Akki den gamla damen som tycks vara nummer 1 för honom.

Givetvis det ska hon vara, gammal är äldst....*L*

Igår när jag och Sally var ut på en sparktur och Sally rör sig som vanligt med ett steg så vem som helst blir grön av avund, hon kan trava hur fort som helst ökar bara steglängden och flyter fram. Hennes rygglinje rör sig inte, Sally flyter fram.

Hon är en underbar hund hemma i sin trygga invanda miljö, hon älskar att vara med på allt och är föremålsintresserad som få.

Tyvärr så har hon inte nerverna på plats utan har en hel del rädslor i paketet och det gör att hennes underbara steg och föremålsintresse inte kommer att nedärvas eftersom vi inte kommer att använda henne. Det är hennes nerver och även skotträdsla som avgör detta.

Jag har ägnat timmar på att få ihop detta eftersom man tänker ju hela tiden på hur det kan komma sig. Sally har haft en tuff uppväxt men hela sanningen finns inte där, miljön är inte allt.  I mitt tänk finns allt på plats sen är det miljön i viss mån som avgör vilka egenskaper som behövs och utvecklas.

Jag vet att alla uppfödare gör så gott de kan eftersom man vill ha valpköpare som lyckas med sina hundar och att de blir rasen trogen.

Jag har mina funderingar kring avelsdjuren vi väljer, jag säger inte därmed att MH, korning och arbetsprov är allenarådande när det gäller att välja.

Det jag tänker på är objektiv utvärdering av avelsdjur som används och då främst hanar eftersom jag inbillar mig att avelstikarna blir utvärderade hos uppfödaren som använder dessa.

Kombinationen av två valda kan också bli helt galet om de fungerar på var sitt håll med andra tilltänkta så kan det kanske vara men nedärver hanen/ tiken samma brister med två olika så tror jag att man kan dra lärdom av detta och det hoppas jag att de flesta gör också.

Äh nog om detta surr men man tänker ju fram och åter när man har en hund som är så underbar och vacker. Det är ju så också det finns inga perfekta vare sig människor eller djur alla har något, syns det inte så finns det där iallafall.

Tankar en måndagmorgon*L*


J-a väder tvärhalt, snön smälter och älven full i vatten.....

Hörs 



 
 
Mia

Mia

12 januari 2009 21:22

Ja visst är det synd att all snö skulle försvinna! Så ljust och fint det var och så mycket skoj man kan göra på snö... Ja ja, vi får hoppas att den kommer tillbaka i mängder. Jag har iaf bestämt mig för att det ska bli en liten Prima! Kram kram!

http://www.miashund.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards