Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

Fy skämma sicken morgon...

Av AnnKristin - 12 januari 2009 08:09

Älven var visserligen plogad men nu har det blåst och varit varmt så nu är isen full i vatten. Min älskade snö är snart ett minne blott även om inte vi ens hunnit i mitten på vintern. När jag tänker årstiderna i tremånaders intervaller så blir det lättare att uppskatta våren som annars har rusat förbi och jag alltid funderat vart den tog vägen.

Både Sally och Assi löper här hemma men Batman bryr sig inte förrän det är "dags" och det är skönt. Det finns ett undantag förståss och det är Akki den gamla damen som tycks vara nummer 1 för honom.

Givetvis det ska hon vara, gammal är äldst....*L*

Igår när jag och Sally var ut på en sparktur och Sally rör sig som vanligt med ett steg så vem som helst blir grön av avund, hon kan trava hur fort som helst ökar bara steglängden och flyter fram. Hennes rygglinje rör sig inte, Sally flyter fram.

Hon är en underbar hund hemma i sin trygga invanda miljö, hon älskar att vara med på allt och är föremålsintresserad som få.

Tyvärr så har hon inte nerverna på plats utan har en hel del rädslor i paketet och det gör att hennes underbara steg och föremålsintresse inte kommer att nedärvas eftersom vi inte kommer att använda henne. Det är hennes nerver och även skotträdsla som avgör detta.

Jag har ägnat timmar på att få ihop detta eftersom man tänker ju hela tiden på hur det kan komma sig. Sally har haft en tuff uppväxt men hela sanningen finns inte där, miljön är inte allt.  I mitt tänk finns allt på plats sen är det miljön i viss mån som avgör vilka egenskaper som behövs och utvecklas.

Jag vet att alla uppfödare gör så gott de kan eftersom man vill ha valpköpare som lyckas med sina hundar och att de blir rasen trogen.

Jag har mina funderingar kring avelsdjuren vi väljer, jag säger inte därmed att MH, korning och arbetsprov är allenarådande när det gäller att välja.

Det jag tänker på är objektiv utvärdering av avelsdjur som används och då främst hanar eftersom jag inbillar mig att avelstikarna blir utvärderade hos uppfödaren som använder dessa.

Kombinationen av två valda kan också bli helt galet om de fungerar på var sitt håll med andra tilltänkta så kan det kanske vara men nedärver hanen/ tiken samma brister med två olika så tror jag att man kan dra lärdom av detta och det hoppas jag att de flesta gör också.

Äh nog om detta surr men man tänker ju fram och åter när man har en hund som är så underbar och vacker. Det är ju så också det finns inga perfekta vare sig människor eller djur alla har något, syns det inte så finns det där iallafall.

Tankar en måndagmorgon*L*


J-a väder tvärhalt, snön smälter och älven full i vatten.....

Hörs  
ANNONS
 
Mia

Mia

12 januari 2009 21:22

Ja visst är det synd att all snö skulle försvinna! Så ljust och fint det var och så mycket skoj man kan göra på snö... Ja ja, vi får hoppas att den kommer tillbaka i mängder. Jag har iaf bestämt mig för att det ska bli en liten Prima! Kram kram!

http://www.miashund.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se