Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under januari 2009

Av AnnKristin - 24 januari 2009 19:21

Tog lite kort ute idag iallafall, Prins Battis,Assi  och Mysiga Sally fick varsin sparktur idag. Jag må då ha träningsvärk imorgon som jag har sparkat. Tess fick vara sällskap till Assi på sparkturen.....

Sally är i superpäls nu.... Kolla den....


Visst är det en rottis som har synpunkter på min snöskottning vid klubben, jag fick lov att be Lotta ta kort när jag och Grappa diskuterade hur skoveln skulle skötas... Den damen har väldigt starka åsikter i frågan- Vem ska fixa snön*L*


Ha det gott nu lär jag ta en chokladbit så jag inte "faller ur"

Av AnnKristin - 24 januari 2009 10:06

Sicket j-a oväder rent ut sagt , tänkte mig ut med kameran idag i spårskogen men den tanken är liksom väck vid åsynen av detta oväder.

Nej på med kläderna och ta någon vända på sparken. Batman håller på ta kål på mig med sina kärleksförklaringar till Akki.

Nix pix det är bara att ge sig ut i detta "hundväder", hoppas att det ger sig snart. Men som Carina uttrycker sig - När det ser som mörkast ut kan det gå åt helv. iallafall*S*

Tre fjärdedelar av mina sessor ser på tv denna morgon...Tess är tio månader idag

Av AnnKristin - 23 januari 2009 18:35

Battis son ....*asg* Nix pix detta är Fhara.... En Rottis med Kulla-Gulla prefixet. Fharilla eller Farulla i dagligt tal.

Lär ju visa att jag inte "bara" ser Hoffar*S* Nej det är absolut inte bara, det är väl bara de mysigaste man kan se.

Imorgon blir det att dra till skogs med buset, nu lär man passa på när det är lite bart fläckvis, de har ju lovat mer snö. Direkt de plogar älven då blir det töväder , lögn i livet verkar det vara att få åka en vända på isen.

 Nu är sotet ganska borta iallafall, det vart ett j-a drag i kamin må jag skryta med.... Allt ont har ju något gott med sig.

 Hörs



Av AnnKristin - 23 januari 2009 13:04

Det är makalöst, sotarn var hem nyss en dag och eftersom jag råkade träffa på honom så kom jag på den geniala idén att ropa till honom.

-Släpp ner kulan i varenda hål!!!

Jajamen snäll som han är så gjorde han som jag sa.

Alla glada nöjda*S* med andra ord, innan han kom till skott sa han att du får ta reda på inne och ta ut sotet.

- Visst en baggis .. tänkte jag...

Idag när jag kom hem från jobbet så tänkte jag elda i kamin så jag öppnade sotningsluckan och började ta ur.... Jösses va sot!

Jag är full i sot för att inte tala om vardagsrummet...*S* Fick knalla upp på Åkerströms för att inhandla nya redskap till dammsugaren eftersom Tess har undersökt all utrustning med tänderna.  Jaja nu är jag på G iallafall.

Men så mycket väsen för ingenting då är det makalöst.


Fick kort på en Battispojke och en brorsa till Lilla Tess igår , kan inte visa er förrän jag fått ett ok från ägaren. Han är 70 cm och verkar ha fått mycket från min Prins...Kul , nu håller jag tummarna för att få träffa honom på lägret i sommar.


Hörs, ha en supereftermiddag...


Av AnnKristin - 21 januari 2009 22:59

Fick ett par mail idag.... Ovanligt att få två mail som uppmanar att skriva på listor och i mitt tycke listor där man bara inte kan låta bli att skriva på.


En av listorna var de nya sjukförsäkringsreglerna, vem kan låta bli att protestera mot detta påfund.

Jag är glad varje morgon eller varje dag när jag är frisk och inte behöver samhällets stöd.  Blir jag sjuk vilket kan drabba oss alla vill jag ha ett skyddsnät där jag kan vara trygg, jag vet att jag inte bör skriva sånt i bloggen eftersom en blogg är inte bara av godo utan vem som helst kan gå in och läsa och man hamnar i ett fack.  Men om man inte vågar stå för sin åsikt utan vänder kappan efter vinden hur tillförlitlig blir man då(?)  vill jag leva så (?)

När man är sjuk på ett eller annat sätt så tror jag att man inte orkar kämpa med alla myndigheter för sin överlevnad, att sparka på någon som ligger har aldrig varit min grej.


Det andra mailet handlade om blandrasavel, ja och vad kan jag göra annat än skriva på.

För mig är blandrasavel något som är tragiskt att folk ägnar sig åt och att det handlar om total okunskap vad folk plottrar ihop.

Givetvis kan det inte förbjudas och ska så heller inte men det måste till något som gör att folk inte köper bastarder.

Jag tror ju även att debatten runt våra "sjuka" ideal när det gäller vissa raser har fått blandrasaveln att öka.

Kan det vara så att vi måste ta till lite "hårda" tag mot uppfödare som ägnar sig åt "extremavel" . Vi borde kanske se till att våra utställningsdomare ser till att ta fram sunda hundar.

Jag vet inte men det är lite av mina tankar om det är rätt eller fel (?)


Kram på er därute, hörs

Av AnnKristin - 20 januari 2009 23:09

Vi startade cirkeln idag, vi blev 6 ekipage idag men de flesta som inte var där visste vi om.

Jag och Assi höll oss på parkeringen eftersom hon löper. Det har snöat idag så det gick inte så lysande med vare sig linförighet eller fritt följ.

Det är så med Assi att hon gillar inte när hennes belöningsgrejer blir full i snö. Nästa vecka är det säkert plogat så då går det super.

Budföringen kommer att bli bra när hon fått sprungit några gånger. Vi har inte tränat på detta i mörker så hon var inte helt med på noterna men efter ett tag så .......

Jag känner på mig att detta fixar vi, hur svårt kan det va(?)*S*


Jag tror att med detta härliga gäng kommer vår cirkel att bli superkul och vi kommer att få massor av goa skrattillfällen....


När jag kom hem så blev jag uppdaterad på valpisar som ni får ta del av. Visst har de blivit stora?


Hörs, ha det gott

Av AnnKristin - 20 januari 2009 09:37

sitta med fötterna på bordet och skörda frukterna av vad jag varit delaktig i att bygga upp sen 1997.

Jag har avsagt mig platsen i G-F BKs styrelse, det känns bra att ha tagit ett sådant beslut eftersom det är en del måsten i en styrelse som bara MÅSTE göras eller att tas ansvar för att bli gjort.

Nu kan jag bara glida runt och träna hund, skörda frukterna helt enkelt eller plocka det goaste ur Alladin..*S*

Så i kväll kl. 18.00 startar vi cirkeln, det ser jag verkligen fram emot.


(Synd Emelie & Puma att ni inte blir med men du har en väldans giltig orsak tycker jag, ni kan väl iallafall kanske komma och hälsa på oss. Tisdagar fram till sista veckan i maj finns vi på klubben.... Lycka till med "hundutbildningen", vi hör av oss när vi stöter på patrull*L*)


Nu är det drygt i detta hushåll, Batman älskar Akki. Jag älskar Akki jag också, det gör vi alla men i dessa dagar tror jag Batman älskar henne mest.


Det blir att sätta på sig pjäxorna och skidorna idag eller kanske jag ska våga mig på en sparktur. Jag har platsskenor på sparken så det kanske går.... Jag tror jag testar.......Det är så halt under den "nyfallna" snön den har liksom inte fastnat i isen utan man halkar hela tiden och nu har man kanske kommit i den åldern när ett  lårbensbrott är inget man höjer på brynen för.


Jag fick rapport från Västhofs igår att valparna mår bra och att de fått smaka köttfärs för första gången, köttfärsen tyckte de om. Nu längtar jag verkligen att få pussa på dem. Nya kort har också kommit på deras sida.

31 januari ska jag fara ner till Stockholm och pussa på Marias valpar, mysigt. Lär ju träffa dem innan de far iväg till sina hem. Några kommer jag aldrig att få träffa mer eftersom det är långväga köpare på dem.

Jag tycker att det är långt när Aya & Boss ( Min älskade Ainbusk) bor i Norge, och Axios (Asko) i Finland det vore helt orimligt att skeppa iväg en "Bäbis" längre än så för mig. Även om jag vet att hundarna får det bra det är inte det, det är jag som är urbota larvig på detta viset.

Äh nog om detta .... Vi har alla våra fel och brister och ingen kommer levande ur detta, så är det med den saken.


Ha det gott , hörs





Av AnnKristin - 19 januari 2009 15:01

Först så kan jag berätta att Gunnar Fors kommer att hålla i sökträningen på vårat Chanzen läger. Gunnar har hållit på länge och är själv en duktig förare , han är även tävlingsdomare.  Just nu tävlar han Gaya från http://www.kullagulla.nu/.

Jag kommer även att berätta en annan "nyhet" . Det är att vi ändrat datum för Gerhard O´Shea av olika anledningar. Det kommer att gå av stapeln helgen 10-12 juli 2009 alltså helgen innan vårt .

Återkommer med mer info....


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards