Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under januari 2009

Av AnnKristin - 19 januari 2009 14:11

Det tycks komma lite snö..... Kom nyss hem från Skärklacken med Akki, Tess och Assi... Mysigt de har de då*L*

När jag kom hem så hade jag en himla tur att jag inte bara stängt in Batman i badrummet utan att jag stängt efter alla konstens regler köket där Sally var.

De gamla utbrytartakterna på gossen sitter i, den som mötte mig i hallen var ju Batman.... Var är brudarna morsan??

Givetvis har han markerat i sovrummet på stolarna där eftersom att  Akki och Assi var där innan vi for.... Va trött jag blir...Det är just tur att han är min prins ...

Bara att ta fram städredskapen och börja....tog inte så lång tid heller.

Det är ju inte så ofta det är så bökigt... Och visst kommer jag att ha fler hanar ... Inga problem ... *L*

Hörs senare... Det är gamla Akki , Assi och Lilla Tess på bilden...från idag förståss

Av AnnKristin - 17 januari 2009 19:38

Lilla trötta Tess, såååå söt och så trött. Så här ser det ut just nu hemma hos oss.....Tess har lagt sig bakom kudden i soffan och somnat...


Av AnnKristin - 17 januari 2009 17:31

Idag har vi tillbringat dagen på klubben, Assi löper ju så det blev inte så mycket träning för den damen, vi höll till på åkern bredvid appellplan för att inte störa grabbarna.

Tränade lite fritt följ, apportering och gjorde någon inkallning. Inkallning är klockrent så vi lär nog börja med ett ställande där också.

Fria följet kan lika gärna gå hur bra som helst som hur uselt som helst. Vi får skäpa upp oss. Apporteringen sitter när som helst.

Tess busade Catarina  C med och det gillade hon hur mycket som helst som synes. Nu ser ni vad vi använder diskhandukarna till..*L*

Vi startar ju upp cirkeln på tisdag så nu är det f-n i mig allvar. Fått ihop 8 säkra ekipage men har vi tur så rasar det upp till elva ekipage. Vi har 23 tisdagar framför oss innan tävlingen, räknade idag när jag bokade  i klubbalmanackan.

Givetvis så blev det fikapaus, Catarina C hade bakat en supergod kaka som vi gladeligen sög i oss.

Imorgon lär jag jobba igen så då blir det lugnt för doggsen....

Ha en det mysigt och kolla in Tess i aktion och en del av mina träningspolare, fick inte med Lena och Malin på kortet men de var med*L*



Av AnnKristin - 16 januari 2009 18:54

I morse stod mätaren på -15 hugaligen så kallt. Gick upp vid sex kollade tempmätaren, tände en  brasa i kamin och slängde in vetevärmaren i micron.

När det blivit varmt la jag mig på soffan med vetevärmaren vid fötterna och somnade.

Vaknade igen vid nio och kände mig betydligt piggare, fixade frukost till hundar och mig. Tess, Assis och min mat fick hänga med ut till skogen.

Catarina kom och vi drog iväg till Källbäcken. La ett "lagomt" långt spår med 7 apporter åt Assi, det var så kallt att jag kunde inte ställa ut maten i slutet som jag brukar. Catarina gick efter mig i spåret med matburkarna (Tack än en gång Catarina) så de fick frukosten i spåret iallafall.

Tess fick även hon ett lite lagomt långt spår med fyra apporter.

När vi fikat så var det dags. Assi först ut på sitt spår, hon löper nu också men det påverkar henne inte ett dugg utan hon plockar apport efter apport och spårar klockrent när vi hunnit till de två sista apporterna där jag använt skogspinnar så gick hon över dem annars var det superbra. Spårade även över vägen där vi gått över x-antal gånger.

Lilla Tess spårar klockrent men gick över apporterna, spårat var väl viktigare då. Nästa gång kommer jag att lägga supermycket apporter på kort sträcka så jag kan belöna att hon "hittar" apporter eller grejer etc.

Catarina har en trevlig Rottisdam vid namn Grizzla en Kulla Gulla tik som tävlas i IPO. Hon spårar sällan skogspår så till början var damen lite ringrostig men efter en liten stund så spårade även hon som hon inte gjort annat.

Catarina har även lånat hem en belgare från Norge, en kille som lyssnar till namnet Lakrits. Han kommer från Nangijalas kennel, sicken benstomme på en grönis. En verkligt mysig belgare dessutom med ett yttre som man inte kan annat än gilla.

Passade på att ta kort på Lakrits och Catarina när han kommit i kamptagen.

annars så är det Assi som är modellen sen frös kameran ihop.


Ha en mysig fredagkväll, pussa på era hundar. Hoppas på lite varmare utetemperatur i morgon


Av AnnKristin - 15 januari 2009 20:47

Visst är den bilden mysig....Valpen kommer från min bästa polare Maria som har prefixet Chefkas ...

Av AnnKristin - 15 januari 2009 20:02

Njut av de mysiga valpisarna.....Imorgon har jag en dag ledigt så nu blir det att lägga lite spår..... jippi...Finns det något bättre än kaffe & macka i skogen, skulle inte tro det*L*

Nu blir det tidig kväll....Hörs om spårresultatet i mörrn

Av AnnKristin - 14 januari 2009 22:36

Nu är det snart årsmötenas tid, många eller iallafall de flesta rasklubbars och brukshundklubbars valberedningar jobbar för högtryck i dessa dagar för att få fram de personer som har medlemmarnas förtroende att styra respektive förening efter bästa förmåga.

Att få medlemmarnas förtroende är en ynnest som är få förunnat.

Jag önskar och jag hoppas att många väljer att fara på årsmötena runt om för att visa att man bryr sig om sin förening och det är ju alltid trevligt att träffa människor som brinner för samma intresse . 

Hur jag kom att tänka på det nu är av den orsaken att jag sitter i hoffeklubbens valberedning visserligen som suppleant men ändå.

En sak till som jag funderat på är att jag tycker det är lite konstigt att man inte får in massor av namnförslag eftersom som jag tidigare hävdat är att det är en ynnest att få medlemmarnas förtroende att driva föreningen framåt, det borde vara en morot och en utmaning.

Sitter även i G-F BKs styrelse och vet att det är roligt med föreningsarbete. När det blir en belastning då lägger man av.

 Mycket tankar blev det av ingen tanke alls

Ha det gott



Av AnnKristin - 13 januari 2009 23:04

Men så här trött blev Tess när hon hängde med idag på budgetmöte...

Hörs i morrn

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards