Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under januari 2009

Av AnnKristin - 13 januari 2009 14:50

Idag var nästan all snö borta, Måste bara visa Tess hur glad hon blev idag när hon fann snö*L* Bilden innan är tagen strax före. Hon har blivit stora damen nu.....

Av AnnKristin - 12 januari 2009 08:09

Älven var visserligen plogad men nu har det blåst och varit varmt så nu är isen full i vatten. Min älskade snö är snart ett minne blott även om inte vi ens hunnit i mitten på vintern. När jag tänker årstiderna i tremånaders intervaller så blir det lättare att uppskatta våren som annars har rusat förbi och jag alltid funderat vart den tog vägen.

Både Sally och Assi löper här hemma men Batman bryr sig inte förrän det är "dags" och det är skönt. Det finns ett undantag förståss och det är Akki den gamla damen som tycks vara nummer 1 för honom.

Givetvis det ska hon vara, gammal är äldst....*L*

Igår när jag och Sally var ut på en sparktur och Sally rör sig som vanligt med ett steg så vem som helst blir grön av avund, hon kan trava hur fort som helst ökar bara steglängden och flyter fram. Hennes rygglinje rör sig inte, Sally flyter fram.

Hon är en underbar hund hemma i sin trygga invanda miljö, hon älskar att vara med på allt och är föremålsintresserad som få.

Tyvärr så har hon inte nerverna på plats utan har en hel del rädslor i paketet och det gör att hennes underbara steg och föremålsintresse inte kommer att nedärvas eftersom vi inte kommer att använda henne. Det är hennes nerver och även skotträdsla som avgör detta.

Jag har ägnat timmar på att få ihop detta eftersom man tänker ju hela tiden på hur det kan komma sig. Sally har haft en tuff uppväxt men hela sanningen finns inte där, miljön är inte allt.  I mitt tänk finns allt på plats sen är det miljön i viss mån som avgör vilka egenskaper som behövs och utvecklas.

Jag vet att alla uppfödare gör så gott de kan eftersom man vill ha valpköpare som lyckas med sina hundar och att de blir rasen trogen.

Jag har mina funderingar kring avelsdjuren vi väljer, jag säger inte därmed att MH, korning och arbetsprov är allenarådande när det gäller att välja.

Det jag tänker på är objektiv utvärdering av avelsdjur som används och då främst hanar eftersom jag inbillar mig att avelstikarna blir utvärderade hos uppfödaren som använder dessa.

Kombinationen av två valda kan också bli helt galet om de fungerar på var sitt håll med andra tilltänkta så kan det kanske vara men nedärver hanen/ tiken samma brister med två olika så tror jag att man kan dra lärdom av detta och det hoppas jag att de flesta gör också.

Äh nog om detta surr men man tänker ju fram och åter när man har en hund som är så underbar och vacker. Det är ju så också det finns inga perfekta vare sig människor eller djur alla har något, syns det inte så finns det där iallafall.

Tankar en måndagmorgon*L*


J-a väder tvärhalt, snön smälter och älven full i vatten.....

Hörs 



Av AnnKristin - 11 januari 2009 17:53

Jag fick SMS av Börre där han skrev något om två stygn och någon har bitit. Kära hjärtandes tänkte jag inte kan väl Boss ha bitit någon på utställningen.

Skrev tillbaka till Börre halvt hysteriskt, näää det var Boss själv som blivit biten av en tik.

Så här får ni njuta av en lite luggsliten Boss....Han flyttade till Norge när han var lite äldre så han bodde ju hemma lite längre och givetvis så blev det än värre att skiljas från honom. 


Hörs


Av AnnKristin - 11 januari 2009 12:13

Anziehend's Arwen fått titeln KORAD . Grattis Ida, John Och Livia. Grattis även till Heros titel KORAD.


Nu kan jag ta en tur med sparken när detta eldprov är avklarat. Fick ju lov att vänta på telefon. Visserligen har de plogat älven igår men nu är det plusgrader vilket innebär att det är tvärblött på isen.

 Men.... Vad gör detta en KORAD och en BIR/ Certvinnare till kenneln i helgen!


Hörs

Av AnnKristin - 10 januari 2009 20:41

Japp BIR och Cert till Boss (Anziehends Ainbusk) idag!!!!!! Grattis Börre vad jag är glad att Boss valde er familj... Nu fattas bara ett cert till Championatet.

Jag har alltid vetat att Boss är en rejäl, bra och vacker hovawart, det är så härligt att få "kvitto" på detta.

Kritiken löd: 3 y 3 m old. Very nice type dog with good head. correct bite,nice body, good upper line.Good coat, correct hindquarters,good tail set and moves correct. 1 kval 1 konk CK Cert 1 bhk BIR.


Och de har plogat älven idag ... Kan det bli bättre. Wow nu är det till att upp i ottan och dra en repa.......på skidor eller spark men kul blir det.

Tack Camilla jag såg inte det när jag kom från jobbet men jag blev superglad.


Håller tummarna för Arwen och Heros, de ska göra exteriören imorgon, går det bra så får de titeln KORAD och kenneln en KORAD hund till.


Hörs


Av AnnKristin - 10 januari 2009 00:41

Dessa prinsessor hittade jag i köket nyss... Mysigt har de det Tess och Sally

Av AnnKristin - 9 januari 2009 22:36

Kan det varit när jag kom med tre doggs på en Vansbrospark...*S* Näää Assi & Battis drog sparken och Tess bredvid...*S* Hugaligen så fel det kan bli..

Fort går det iallafall... Starten är värst men efter cirka sex kilometer så lugnar ekipaget ner sig och det blir hanterbart...

Nu vet jag iallafall fler som längtar efter att få en bana på älven, nää Camilla jag vågar inte mig ner på Västerdalsbäcken förrän Ola eller någon annan våghals har kört ett varv med plogen men sen ska det bli åka av, då kör vi kapp med scootrarna*S*

Åtminstone tror Batman detta, håll i hatten nu kommer vi skriker doggen sen bär det av...Det är bättre för mig och skidorna också om jag får hålla till på älven.

20 januari hänger väl också du på i appellcirkeln, jag lär ju sparka gång på mig. Vi är en hel del nu... Kommer att bli tvärkul. På söndag ser Camilla mig säkert igen med andan i halsgropen farandes med gänget.

Tog kort på den stolte fadern till Västhofs ungarna och stora syrran till dem

Ha det gott, nu lär jag varva ner så jag får någon "skönhetsömn" till imorgon när jobbet vankas

hörs

Av AnnKristin - 8 januari 2009 14:34

Jag tog Battis, Assi & Lilla Tess på en sparktur runt Källbäcken det är bra runda när man inte ska åka så långt. När Tess är med även om hon inte drar så vill jag inte ha så överdrivet långt.

Nu är det snart den 20 januari när vi startar vår "Appelltävlingscirkel" .Klockan 18 vid klubben...

Jag har "bara" nästan tränat inne ett tag nu.

Nu lär jag hasa mig till jobbet så ni få ha det så bra....


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards