Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under juni 2009

Av AnnKristin - 12 juni 2009 13:30

Jag kan tyvärr ej närvara . Visst är det trist men hundarna hemma är alltid prio 1 så resan till Gävle får bli imorgon.

Med ett sånt gäng som jobbat med RMet så är jag inte ett dugg orolig för hur det kommer att gå ikväll.

Vilket gäng inte en sur min utan vi har kunnat lösa allt efterhand och det har känts bra, det har varit bara trevligt.

Hofors BK har varit helt fantastiska i sitt bemötande och deras hjälpsamhet tycktes inte ha några gränser när vår kunskap inte räckte till. Jag är imponerad och glad över att allt blev så bra till sist.

Nu är ringsekreterarlådorna fixade och jag har plockat ner alla papper som ska med, det är lite mer att styra med men jag hinner.....

Fick underbara kort idag på en av Ainbusk (Boss) tjejer så nu är Akki stolt farmor till en helt fantstisk tös. (VILL HA !!!)

Visst är hon underbar


Av AnnKristin - 11 juni 2009 20:33

Idag har jag rännt hela dagen känns det som...... RMet närmar sig med stormsteg.... Slutade jobba halv tio idag... Åkte till Björka och hämtade Assi & Tess, far tog med sig dem så jag slapp åka ända hem.

Mötte upp Kerstin i Tällberg och hon var gullig och guidade mig till Kricko.

Hämtade ringsekreterarlådor och grejer till RMet..

Träffade även "Den Vilda" som var söt som en karamell.. Det är alltid trevligt att träffa valpisar..

 Efter fika så bar det iväg till Ludvika, Vinna och Sandra för att skicka med dem pokalerna som ska delas ut i lydnaden imorgon kväll...Hade en supertrevlig träningsstund där.

 Ok och nu till det pinsamma... Stressad som jag var så när jag tankade i Borlänge så var bilen "död" när jag skulle åka, givetvis så frågade jag grannbilen om han hade startkablar. Trodde det var batteriet..Ringde Micke och berättade . Har du spaken på P eller N ......?

Nix den stod på D...Vilken tur att inte grannbilen vevade fram ett par startkablar..

Givetvis så startade bilen och färden till Ludvika kunde fortsätta .

Av AnnKristin - 8 juni 2009 21:24

Hämtade "kort" till ringsekreterarlådorna om  det inte finns nog i våra, känns skönt att kunna låna så vi vet att det räcker.

Hittade även en tipspromenad, den kan komma till nytta om vi har tur.

Känns faktiskt bra idag.

Passade på att träna lite när jag ändå var på klubben, Assi gick riktigt bra. Vi avslutade med hoppet som vanligt, jag tycker att min struktur vid träning har blivit betydligt bättre . Vi har kul, tränar inte alls många moment varje gång. Kan ta lösryckta delar av ett moment och kan sluta när det är kanon.

Tess tar sig, avslutade även med hoppet för henne. Hon har en tendens att dra sig fram i linförigheten, kontakt hela tiden men för långt fram. Det går att fixa till. Hon är duktig.

Ha det gott , hörs

Av AnnKristin - 6 juni 2009 17:12

Ett förstapris blev det , det gick till Gunnar & KullaGullas Daga som tävlar för  klubben.

Det var min tur att agera tävlingssekreterare, det var ett tag sen så lite ringrostig är man. Elin & Alpha kom så vi for till skogen och la ett spår till Alpha som hon klarade med glans.

Tess var hon också med så hon fick en liten "hittaövning " och även hon var duktig. Det fanns inga tvivel....Skönt det finns hopp för alla...

Ha det gott och njut av kortet på vackra Alpha, det är alltid lika kul när ungarna och deras mattar och hussar kommer så man får träffa dem.

Av AnnKristin - 5 juni 2009 18:16

Idag var det riktigt bra väder för att ut och göra något med hund i skogen....

Tess gillade inte att gå ut till någon fig på långt håll första vändan....Hon var nyfiken men modet räckte inte riktigt till. Hon var mer eftertänksam än igår.

Andra vändan när hon legat och fnulat lite så då sprang hon som en gazell ut till fig. När hon väl är ute hos figgen så har hon absolut ingen brådska till mig, väl ute så gillar hon situationen.

Det har varit riktigt trevliga dagar i skogen...Det är ju så också att jag lagt ner en hel del tid på Assi och Tess har fått stå tillbaka även det att hon lever i en flock och dessutom yngst gör ju sitt till.

Nu är det att träna brudarna parallellt om det ska bli något. Mer fart i spåret för noggranna Assi , kryp och framförgående. Tess ska vi fixa till lydnadsmomenten på. Hon har potential för höga betyg i lydnaden eftersom hon har intensitet när hon jobbar.

Assi var med och var dekorativ idag, Jill ställde upp som mottagare på över hundra meter. Det gick inte klockrent men det kommer att funka den dagen vi ska tävla.

Tess och Carina håller på att fixa snitzlarna

Av AnnKristin - 4 juni 2009 21:15

Det regnade hela dagen mer eller mindre, inget ösregn men något kom ner hela tiden.

Tess har aldrig varit i närheten av något sök så i början var hon lite svår att motivera. Hon gillar ju att kampa men inte med vem som helst, hon vill ha en lite etablerad kontakt innan hon handlöst kastar sig in i en lek.

Men givetvis fann vi på råd ... godis... givetvis har jag både köpt köttbullar och tubost(räkost) . Nej det var ingen hit, stenhårda frolic och Gunnar hade någon korv som fick henne att ... Hmm fundera på saken och innan dagen var slut så var motivationen en annan. Detta kommer att bli bra känner jag. Ska bli spännande att se hur det artar sig imorgon.

Genomblöt efter en hel dag ute så for jag hem och böt kläder innan vi åt middag på klubben . Lax stod på menyn ... så gott och supergoda såser . Catarina kom med hemgjord tårta eftersom Gunnar nått den aktiningsvärda åldern av 70... Så nu är jag mätt , nöjd och ska slå kull en vända på soffan

Ett par bilder från dagen....


Av AnnKristin - 2 juni 2009 20:52

Tänk va härligt att man aldrig blir fullärd.. Varje dag lär man sig något nytt.

Ibland lär man sig omedvetet ibland medvetet. Det finns hur många sätt som helst att lära sig på tror jag.

Idag fick jag iallafall reda på att frågar man domarna på en spårtävling om det går för sig att belöna med godis i spåret och de säger ok så är det grönt.

Jag har alltid trott att man definitivt inte får belöna med godis på tävling men eftersom ingen annan hund är i ditt spår så är det ok för de flesta men bara på spårtävlingar.

Där ser man.....Det var Catarina K som vi fick den upplysningen av så vi får tacka..

Vi har kört igång cirkeln igen, fyra kom ikväll men det var nog knappt fler som fått upp ögonen för detta faktum.

Vi lär nog fixa en appelltävling i höst också som det ser ut...

Imorgon startar söklägret ... Ha en mysig  tisdag

Av AnnKristin - 1 juni 2009 06:51

Vackert är det även om det finns "små lätta moln"(Får mig att tänka på Pugh Rogefelt, konstigt*L*) Satt här och räknade på hur många veckor appellcirkeln höll på, jag har hållit benhårt på 23 nu på morgonen satt jag mig och räknade eftersom vi kör igång igen på tisdag. Det var 19 veckor vi träffades. Så är det iallafall 19 veckor och inte 23, det konstiga är att ingen rättat mig*S* .Det bekräftar uttrycket tok gör som tok säger.....*S*Om 19 veckor till är vi i början av oktober iallafall. Jag tänker för Tess om hon är klar för appellen då... Det är platsliggningen som jag måste jobba på eftersom det är så mycket liv i denna Lilla Tösabit.Sen är den stora frågan avhängd på mig, kan jag acceptera att den Lilla Tess är inte valp längre utan snart en vuxen dam... Hon har ju dessutom löpt en gång. Jag tror ju den yngsta är valp tills det kommer en "ny" valp i huset. Då kommer jag på att den näst yngsta är relativt vuxen....Så det kan bli.Augusti kommer jag att anmäla till två lägretävlingar , kommer jag inte med så är det september som gäller. Nu blir det att anmäla som sjutton hit och dit....Ha en underbar första sommardag*L*

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards