Anziehend's Hovawart

Alla inlägg under november 2009

Av AnnKristin - 13 november 2009 18:08

Det kan bli precis hur som helst, planeringen för i morgon är att åka till Rättvik och ställa ut Assi på Nedansiljans utställning När detta är klart så ska jag hasta iväg och hämta min trehjuling. Jag lär nog hem och hämta Battis också, tänkte ta fordonet hem och behöver säkert två hundar för detta äventyr. Jag har ungefär 50 hundar före mig så det borde räcka att vara där tio. Räknar med att vara på väg hem vid tolv senast. Då hinner jag .

Söndagen kommer att tillbringas i Borlänge och lyssna på en genetikföreläsning.... Det ser jag verkligen fram emot.

Måndag morgon lär jag pallra mig upp tidigt eftersom jag lär ju bara ut och åka trehjuling innan jag far till jobbet,

ledig resten av veckan så då blir det åka av..... Nu är jag inte ens snöberoende snart....


Jag hoppas att jag kommer till skott så det blir valpar till våren så jag kan tävla till hösten. Frida kommer två gånger 2010 och ger oss inspiration till fortsatt tävlande uppåt i klasserna . Jag kan inte smälta att jag inte "lyssnade" på hunden i spåret.....Men jag ska ha högre momenten klara så vi kan tuta och köra direkt....


Mellansvenska kommer att ha en träff uppe i Rättvik nästa lördag, vi kommer att träffas klockan elva och jag hoppas att vi blir många........Det finns tillfälle att pröva på lite olika och vi hjälper varandra.


Nu tänker jag lägga mig i soffan och klia doggsen, min tanke var idag en helt annan. Mitt tänk idag handlar mycket om ärlighet gentemot oss själva när vi väljer avelsdjur men jag besparar er mitt tänk eftersom en del kanhända känner sig påhoppade även om det inte är så....... Jag är väl kanske otydlig ibland eller annars kanske att orden vill feltolkas ....vad vet jag, men finns det "heliga kor"(?)


Av AnnKristin - 12 november 2009 13:41

så Assi kunde ligga på soffan och torka när hon badat, hon uppskattade det....  

Av AnnKristin - 11 november 2009 22:46

ett visst mått av nyfikenhet. I ärlighetens namn ett stort mått av nyfikenhet. Det är inte så jag är negativt nyfiken utan jag känner glädje att en hel del är intresserade av vad jag präntar ner här. Det är inte bara glädje utan jag kan ibland känna mig både hedrad och glad.

Nu till min nyfikenhet, vad är jag nyfiken på ....... givetvis vilka ni är som sitter bakom era dataskärmar och läser mitt tänk.... 

Just nu är jag glad att jag betalat för mycket i bilskatt så jag fick tillbaka en tusenlapp och gissa vad jag ska göra med den.........................(?)

Jag ska köpa en trehjuling ..........Jippi vilka vältränade hoffar jag kommer att få.. och jag kommer att få fara fram i ett huj....såååååååååååå häftigt... läckert och kul.....

Carina på klubben har också införskaffat en så nu kan vi köra kapp....


Ha det tokbra......Vi hörs


Av AnnKristin - 10 november 2009 22:47

Tränat lite lydnad idag, tycker att det sitter hyfsat på Assi. Tess har jag slarvat med . Jag måste börja på ruta ett och focusera .Jag kan säga att hon har fått stå i träda ett tag på både gott och ont.

Jag har planerat att para Assi på nästa löp, då bör jag ha en hund att tävla med i vår och som jag ser det så finns det bara Lilla Tess. Dags att plocka av henne babyluddet och köra igång på allvar.

Jag har kommit på mig själv att Assi var Lilla Assi tills Lilla Tess kom in i huset och då blev det minsann fart, det får inte vara så illa att jag måste ha en bäbishund för att Lilla Tess ska bli "stor" nog att tränas på riktigt.

Kvällen har ägnats åt tävlingsmöte på klubben och där frossade vi på kladdkaka, hur sjutton ska man kunna tacka nej till sånt ........


Nu blir det att krypa ner, önskar er alla en gonatt

  


Av AnnKristin - 8 november 2009 16:07

I runda tal 550 hundar var anmälda till SRRKs årliga utställning i den superbra fotbollshallen. Underlaget är hur bra som helst och den är stor, det är verkligen en höjdarhall. Det som inte är så bra är att det inte finns ordentliga toaletter utan det är vagnar.

Jag tycker alltid det är trevligt att jobba där, kul att träffa de ringsekreterare som man känner och har känt i många år. Bra organiserat på alla sätt och vis.

Igår kväll fastnade jag framför datorn på SKKs hunddata, jag brukar ofta fastna där. Det finns mycket man kan förundras över på detta ställe. Givetvis så kollar jag mest på Hoffarna men även andra raser.

Det som slår mig är hur en del kennlar marknadsför sina kombinationer, en del siar i framtiden att de väntar arbetsbara hundar. Jag blir mäkta imponerad över hur man vågar sig på dessa vilda gissningar eftersom många gånger så är faktumet detta att det finns inte så mycket meriter i kringliggande led och hur kan man då fundera arbetsbarhet..... Ja inte vet jag men jag tror att vi alla förväntar oss arbetsbara kombinationer.


Min fasta tro är också den att du kan jobba med nästan vilken hund som helst men att det fodras en hel del tid och ork att få en del hundar upp i klasserna. Du kan missa uppflyttningen från appellen men inte hur många gånger som helst, föraren kan vara orsaken men inte hur många gånger som helst.


I min den bästa av världar så önskar jag att fler förare skulle börja med brukset så att vi då fick nån typ av måttstock i arbetsbarhet....... Vi kan inte gissa oss till arbetsbarhet, vi kan däremot pröva våra hundar. Orkar de med en hel dag i de dicipliner vi har inom brukset eller packar de ihop efter halva dagen.

Har de motivationen, uthålligheten och dådkraften så är det upp till oss att förvalta detta väl och att ha den fina relation med våra hundar som de förtjänar.


Nu har jag kåserat klart för denna gång, kom bara ihåg att detta är mitt tänk att det är ok att hålla med och att det är även ok att inte hålla med....

  

Assi och Tess kollar TV

  

Av AnnKristin - 7 november 2009 17:52

att äga en Borzoi...... Jag påminns om den önskan när jag är hem och hälsar på hos en av mina vänner som har haft uppfödning av denna härliga ras.

Jag har själv haft Afghan som ni säkert läst på min presentation på hemsidan så det är inte konstigt att jag gillar dessa vinthundar.

Det finns vissa raser som jag har en dragning till , även om jag gillar hund så finns det givetvis de raser som mitt hjärta slår lite extra för.

Det kan även vara "individbundet". När jag var ung, pigg och alert på alla fronter och hade kurser så kunde jag känna att vissa hundar kunde jag ha tagit hem på grund av personligheten bland annat en Portugisisk vattenhund som hette Oskar. Han vann mitt hjärta med sitt häftiga temperament och han var så genuint äkta.

Vissa schäfrar blir jag också helt lycklig över att se..... En favorit hette Basse förmodligen har han gått ur tiden men han var med på en bevakningskurs jag och Roland hade. Nu har jag även träffat Tinas duktiga hundar som också gör mig varm i hjärtat.

Tibetansk spaniel är också en ras som tillhör mina absoluta favoriter och som jag tittat på i många år...

Min vän Lottas Rottisar gillar jag tokmycke och då mest Fhara förståss som verkligen har glimten i ögat...

Nu hamnade jag långt från Borzoi, när jag är hem till Kicki så känns det alltid att jag nångång kommer säkert hemdragandes med en urläcker Borzoi. Kicki säger även hon så har du alltid sagt...

Iallafall hade jag en supertur idag, jag kommer att köpa en trehjuling i slutet på månaden.....Jippi!!!

Ändå när jag reser i fantasin om olika raser så är det Hovawarten som jag känner mig bekväm med och som jag kan säga ärligt. Detta är min ras och jag älskar den allsidiga rasen av hela mitt hjärta. Jag kommer nog alltid att så länge jag kan innan åldern tar ut sin rätt  bo tillsammans med några hoffar.

  

Visst är den Tjeciska hanen vacker, ingen kan säga emot....




Av AnnKristin - 6 november 2009 19:26

Synd att den inte kommer att ligga kvar utan det är redan slask. Idag har jag varit ledig... det är bara så underbart att vara ledig på en vardag. Jag tänkte sova ut och visst gjorde jag det... Jag släppte ut Tess och Assi på gården eftersom Tess aldrig ger sig när hon börjat hamra på någon av grindarna inne.

Givetvis så kollade jag aldrig att stora grinden på gården var stängd utan jag skyndade mig till sängen och somnade om.......

Vaknade två och en halv timme senare...Kollade ut genom fönstret i sovrummet och vem får jag se ... Jo Assi och inte var hon på gården inte..... Både Tess och Assi kom i en rasande fart när jag busvisslade på trappen iförd endast morgonrock och gummistövlar... Ingen har ringt eller kommit så de måste ha haft förning iallafall.

Gick ner i källaren för att ta ur tvätten, passade på att tvätta spökdräkterna så de skulle vara rena, givetvis så hade något blått följt med och allt var ljusblått.....In med alla hundar i bilen och först till skogen för att de skulle få njuta av snön ett tag innan det blev mörkt igen sen till Floda för att köpa Remol för att återställa spökena i skick så inte vi behöver vara babyblå till våren.

Nu har jag använt preparatet efter konstens alla regler och när de ligger i den där soppan ser de vita ut och när jag tar upp dem är de babyblå... nu är de i maskin igen på 70 grader... Få se hur det blir... Det svarta runt näsa och mun är beige så nu återstår att köpa svart tygpenna och måla också...... Vilken dag ....Ibland skulle man kanske ligga kvar i sängen och läsa skvaller med en påse praliner inom räckhåll.

Jag köpte mig tre värmeljushållare på Tempo som tröst....skulle kanske valt praliner....

Lite bilder från denna dag.....

  

Remolfixad och inte.....

  

Visst var de fina , ljushållarna ...

  

Batman

  

Stilstudie på Battis dotter Tessan

  

Sally riktigt älskar snön, så mysigt

  

Assi i bilen ...oj så immigt det blev

Av AnnKristin - 1 november 2009 16:13

Hade frukostfika med idag ut till skogen, spårade med Assi och Tess. Det var en massa älgjägare ute och då kan man inte störa för mycket. Hade alla doggsen med så det blev rejält trångt i hyundaien.Det är liten inuti även om det inte ser så ut. Sally, Batman och Tess får samsas i buren och Assi får trängas med sig själv mellan sätena...*L*

Klockan tolv låg dimman tät över bygden men vi var på högre höjder .

  

Nybakat bröd med ost och kaffe med mjölk ... Är bara så gott

  

Assi belöning Kavlis skinkost på tub... hmmm kämpigt att slicka i sig men gillar det

  

Tess är också väldans duktig på spår..... tubost även till Lilla Tess, söt som socker

  

Batman och Sally letar pinnar ....

  

Så här har min dag varit hittills och nu snart kommer en kompis så nu blir det en långprommis

Hörs , ha det gott

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards