Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 21 april 2012

Mitt i våren......

Av AnnKristin - 21 april 2012 16:43

Tycker det varit vår länge men halva är fortfarande kvar, hunnit med någon av GB:s nyheter. Den där med massor av choklad är bara sååå gudomligt god. Hinner nog med några till innan jag tröttnar .


Denna vecka har präglats av snö när det gäller vädret annars har det väl som vanligt varit mycket hund , vilket för mig är naturligt som valt detta liv.


De underbara systrarna Desiree Aldeon & Dalila Aldeon , Dezz & Elda blev ett år i onsdags. Det har gått så fort med tjejerna och vi är glada över detta tillskott i vår avelsplanering för det är klart att det finns en plan för tjejerna även om de ska gå igenom en del innan det blir fastspikat.

En bra avelstik är inget som man köper som valp, det är en förhoppning om att kunna använda den tik man lagt ner mycket tid för att hitta och det är inte säkert ändå man hittat den rätta tiken med de egenskaper man söker .


Jag var på en föreläsning för några år sedan angående genspelet och hur man kunde tänka i sin avel , det var spännande, vi fick göra låtsasparningar och kolla vad vi kunde räkna med att få av olika kombinationer . Det är viktigt att inte dubbla vissa anlag.  Det jag också kom ihåg som jag tyckte var lite suspekt i början var att i nåt land , kom inte ihåg vilket nu men tror det var rasen spaniel det rörde sig om. Det hela gick iallafall ut på att de inseminerade med två olika hanar och då givetvis kollade valparna vem var pappa till vilken valp . Men summan av kardemumman var iallafall att jag tycker att det var smart , dels får man en större avelsbas och genom att få chansen att använda "fler hanar" så skulle man lättare kunna utvärdera tiken och se vilken röd tråd hon bär med sig  . Vi leker med tanken att man inseminerar tre gånger med sex hanar då måste man få en hint vad tiken lämnar och dessutom sliter man inte på tiken på samma vi som om hon skulle få sex kullar. Det skulle jag aldrig utsätta min tik för iallafall . Men två gånger med fyra hanar skulle ju ge bra information om tiken vad hon lämnar . En valpkull är bara en kombination och säger inte så mycket vad just tiken lämnar . Nu har jag inte nämnt slumpen som också har betydelse givetvis och som man inte får glömma.


Då halkade jag från ämnet onsdag , jag och Bob var till min goaste veterinär igen för sista gången och det är helt ok med Bobban, gudsigförbarme vad denna hund betyder mycket för mig .


Onsdagen bjöd på en tokgalethärlig nyhet också så tårarna sprutade av glädje . Zickan som flyttade till storstan och skulle börja på dagis ni vet, jag har ingen erfarenhet av hunddagis utan tycker det är en värld som jag inte vet något om.

Zickan har då inskolning och på onsdagen måste jag ringa och höra hur det går för gossen , jag ringde just när matte och Zickan skulle gå hem för dagen men matte sa att jag skulle få prata med en av dagisfröknarna hur det gått. Jag presenterade mig och fick världens goastebästaste berättelse hur Zickan skött sig ,  han har bara varit så duktig , skött sig perfekt , drog inte ens i kopplet , en hurmysigsomhelsthund och alla bara tyckte om honom. Jag blev så glad , inte för jag betvivlat på att han kunde sköta sig utan för de var så nöjd med honom och att han är en kanonrepresentant för sin ras, det värmer hjärtat att få bekräftelse på att jag är på rätt väg .


Fredagen blev hur snöig som helst men vi drog till Malingarna där vi träffade Goa Gunilla, Pentti , Berit, Stephan och tre till . Jag gick ut spåren till mina frön och det snöade och vi skulle ta kort på Elda & Dezz men det snöade, jag gick spåren och det funkade kanon även med en decimeter snö över. Vi testade att fota Bobben ....Vi gjorde vårt bästa iallafall ...


   

Nej inte gick det nåt vidare men lite godis var det värt .....

 

Blaise har hittat en favvisplats . hon har koll på hela läget förståss ...Älskade fina Batman hade alltid detta fönster som spanplats , jag hoppas att han tycker det är ok från sin himmel att Blaise hittat platsen .

    

9.00 imorse kom Bästastegoaste Kerstin och vi for till Ludvika och deras inofficiella utställning där Elda och Erozz skulle delta. Det är spännande med utställningar och det är så härligt att ha så goa vänner man träffar och får umgås med. Blaise, Bob och Dezz skötte sig alldeles utmärkt som de aldrig skulle gjort annat än sprungit på trånga platser med massor av hundar o folk.

En rolig grej som hände var att när jag och Kerstin skulle fika och Kerstin stod i kön och jag satt med tre hoffar och väntade då dök det upp en kvinna med tre småhundar i famnen och en tredje i koppel efter , hon bad mig strängt att hålla i mina hundar , ja sa jag, men dom är snälla . Ja det är dom nog men det är inte hon i kopplet sa damen .... Woopps tänkte jag .... Så kan det också vara ..... Lite foton från dagen, det var trångt så det var svårt att få till det.

Elda blev BÄSTA VALP och 3.a i gruppen . Erozz BÄSTA VETERAN och BIS reserv GRATTIS TILL LÄCKERBITARNA!!

                 

Detta är Heka-B-Tunets ??? En tik som Batman är farfar åt.....Det är så trevligt att träffa henne

 

Tack alla mina goa vänner för en underbartmysigdag Kram till er alla

En naturbild bjuder jag på

   

 
 
Maria

Maria

21 april 2012 18:28

Hej vännen, jag tror att man i Finland får para en tik med flera hanar och sedan DNA testa dem så att det blir rätthane till rätt valp. Allt för att utöka avelsbasen. Inte så dumt alls som sagt. Då behöver man int klämma tikarna på så många kullar utan får en bra utvärdering ändå! fina blider som vanligt på det coola gånget..
Kram
Maria

http://www.chefkas.se

AnnKristin

21 april 2012 18:34

Kanon jag vågade inte chansa visste det var Finland eller England, super min goastebästasteklippa

Kram

 
Ingen bild

Gunilla

21 april 2012 18:34

Tack bästaste goa vännen att du kom och för att du alltid tar en massa fina kort! Alltid supermysigt att umgås med dig och hundarna. Är så stolt över Erozz och Elda idag!
Sitter nu och planerar för andra tävlingar inom kort ;)
Tack för förtroendet att få ta hand om världens bästa och goaste Elda <3!!! Kramis

AnnKristin

21 april 2012 18:40

Det ska du vara dom är för goa och det är klart att det måste bli de bästa som tar hand om grynet . Det är alltid som du skriver kanon när vi får umgås.... Och du vet att förtroende är glasklart så ... sov på saken ;)
Kramar i massor

 
Ingen bild

Kerstin

21 april 2012 20:37

Tack Anki för idag, fina foton som vanligt. Roligt att det gick så bra för Elda å Erozz.
Kram å ha det bäst.

AnnKristin

21 april 2012 20:58

Tack själv Kerstin , det är alltid kanon i ditt sällskap .
Syns imörrn

Kramar i massor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards