Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 15 juli 2013

Vanlig måndag....

Av AnnKristin - 15 juli 2013 19:41

Förra måndagen hade vi MH och även tisdagen gick åt till MH. Där alla gjorde bra ifrån sig, vilket är en bra känsla.

Jag har lärt mig att inte fästa någon vikt vid resultaten om jag inte varit med och sett hur hundarna agerar på banan, hur och vad beskrivaren ser.

Jag har varit med alltför länge för att lita på ett papper och basera mitt tänk runt hund på detta. Idag har det varit en vanlig måndag med jobb och lite efterplock på klubben. Det kändes lite vemodigt att ta det sista efter lägret, jag blev så glad att fem av mina valpar kunde komma och testas, de är så genomgoa och ägarna är toppen. Jag kunde inte fått bättre hem till ungarna. Extra roligt var det att Pappa Farraz kom, han har tagit en stor plats i mitt hjärta såsom den självklara gosse han är.

Det händer mycket på dessa dagar vi har läger , det är lydnad med Lotta Linusson som är en tokhärlig hundtränare. Hon är även landslagsledare för våra lydnadsekipage så endast det bästa är gott nog. Vi har Lena Andersson en engagerad instruktör som tävlar på elitnivå inom både sök, spår och har även tävlat i rapport. Både Lotta och Lena har erfarenhet av  Hovawart. Lotta tävlar fortfarande Hovawart främst i Lydnad. Lena har gått över till Riesen, borde fråga varför kanske.

Kan det möjligen vara så att har man en önskan att nå SM-nivå rätt snabbt så väljer man kanske inte en Hovawart, Rottweiler, Riesen eller någon annan av grupp två hundarna?  Jag ska inte säga att det är omöjligt men det kräver nog mer jobb än vissa andra raser. Skulle mitt tänk vara fel så skulle det givetvis vara fler elitförare som efterfrågar våra Hovawart. Däremot är min erfarenhet att Hovawart en ras som hakar på allt och älskar att vara med , en riktig allroundhund och det gott nog.  Lite bilder från sista dagen med gänget från lägret, några har redan rest hem men det fanns några tappra kvar. Som vanligt avslutade vi med pannkakor, grädde och sylt som Micke fixade. Pentti, Gunilla och Micke hjälpte till att fixa o dona med mat när maria drog iväg på äventyr fredag eftermiddag så vi får se med spänning till hösten om det blir någon skörd.

                                                       

Nu får jag se fram emot Gyllensten på Kullagullalägret , direkt efter detta blir det Tervakoski. Först lär jag fixa en bil så jag kommer till Finland. Kommer att bli spännande , kunde inte hålla oss.

kram på er alla

 
 
Ingen bild

Gunilla

15 juli 2013 21:05

Tack för en underbar vecka vännen.
Så himla kul att få vara med om alla MH oxå som var innan lägret.
Jag måste bara få säga att fortsätt som du gör med dina hundar och gå på den känslan som du har, för jag har ALDRIG figgat för så roliga och trevliga hoffar.
Hela kullen var sociala, hade jakten, men framför allt som glädjer en A figge, hela kullen uppmanade mig i avståndsleken!!
Så häftigt, det har jag aldrig varit med om tidigare, och då har jag figgat i många år och för många olika raser.
Fortsätt som du gör bästaste godaste vännen.
Kram från hoffeteamet i Kopparberg

AnnKristin

15 juli 2013 21:54

Nu blir jag alldeles rörd :) Extra Kul att du som är erfaren figurant och har varit med om en hel del tester uppskattar ungarna .Jag förstod att det var kanonkul att figga när du hade sällskap hela tiden på linjen och att Sune gav dig beröm för figgandet förstår jag för du fick inte avsluta nåt i förtid :)
Kramar i massor goa bästa vännen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards