Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

Vilka fina valpar jag träffade igår

Av AnnKristin - 30 oktober 2013 20:27

Blaze och Ambros har fått superfina valpar hos min vän Maria på Chefka's Kennel , jag kunde tagit hem allihopa utan att blinka, visst så kan jag känna att Assi och Ambros skulle också passat som Blaze och Ambros men det gör inget eftersom kombinationen stannar i "familjen" och Blaze och Assi är nära släkt . Jag blev jätteglad över dessa fina frimodiga och framförallt framåt valpar. Det som jag blev mindre glad över var ljuset. Jag vet att bilderna kunde blivit än bättre med annat ljus men man kan ju inte få allt .

Det finns en tokfin hane kvar att tinga till tävlings och utställningsintresserad, hade jag inte min älskade Bob har han fått flytta hit men två hanar är för mig inte den ultimata familjesituationen.

Hela kullen bestod i helsköna individer så jag blev riktigt sugen på att ha valpar igen. Jag kände att jag saknade att sitta och studera deras samspel, deras lek  och hur de agerar i okända situationer.

Om det beror på köttfärsen, äggula, majsvälling,vaniljyogart eller vad det nu beror på att valparna blir så underbart kraftfulla kan jag bara sia om.

Det är inte så lätt att vara ledig så länge från jobbet som det krävs när man ska ha valpar men jag hoppas att det snart ska fungera, det känns så bra att Gunilla kommit med i Kenneln eftersom man måste ha valpar kontinuerligt för att valpköpare ska komma ihåg att man finns samtidigt lär man ha avelsdjur som man kan stå för. Det går åt massor av tid till efterforskningar på lämpliga hanar, jag och Maria ägnar timmar på timmar på att kolla vad olika har lämnat och kolla avelsdjur. Vi reser ett par gånger om året till andra länder för att vi ska få mer kött på benen när det gäller vår älskade Hovawart.

Jag håller på att bli innerligt trött på alla specialister på alla våra forum som sitter och ondgör sig över vår Hovawart och hur vi uppfödare verkar ha noll koll vad vi gör. Jag har varit med så pass länge i hunderisvängen så jag tror mig ha sett det mesta . Jag kan bara ta MH som jag hållit högt som avelsinstrument men som jag efter x-antal år som testledare och figurant med olika figgar, beskrivare och banor inte väger in alls som jag gjort OM jag inte varit med och sett beskrivningen eller att någon jag litar på har varit på plats för så länge människor, väder och vind är inblandade så blir det olika. Denna observation kan ingen motsäga sig. Det vi kan se är om hela kullen sticker ut på ett speciellt sätt.

Sen har vi detta med hälsa, jag tror för mitt liv ingen vill föda upp sjuka hundar. Alla uppfödare ska vara väl förtrogna med SKKs  avelspolicy och det gäller även hanhundsägare.

Hovawartklubben har ett gediget material när det gäller våra hundars hälsa och det ska vi vara rädd om. Vi som hälsoredovisar kontinuerligt ska få ta del av materialet givetvis men det ska inte vara allas egendom, de som står utanför klubben och väljer att inte redovisa ska heller inte få ta del av materialet.  Är valpköpare intresserade av en kombination eller hanhundsägare när denna blivit tillfrågad om parning och uppfödare får ta del av materialet.

Att föda upp en kull valpar medför ett stort ansvar när man väljer det man åtar sig att göra det bästa, jag vet inte vad som är otydligt för så många.


Nu till lite bilder av de bedårande barnen och det blev lite bilder på de vuxna skönheterna också men ljuset det eländiga ljuset .

                                                                   

Jag och Carina var upp till Sången en dag och spårade, jag hade nästan glömt bort att det var så fint där. Det blev mest foton på Carinas nya Riesen Nox men det är nyttigt för mig att fota andra hundar än Hovawart. Carina hjälpte mig med lite foton på Goaste Dezz .

Tänk vad vi ägnade timmar på denna plats förr, vi fick starta upp Gagnef-Floda Brukshundklubb 1997. Jag tror vi måste ha haft vår första spårtävling då . Det är bra marker i Sången, det gick även då att få ut många spår. Vi startade klubben på grund av de långa resorna till Borlänge Brukshundklubb , tio mil tur och retur minst en gång i veckan i regel blev det två. Det kändes skönt att få en klubb så nära och det är rätt häftig att i backspegeln komma ihåg att det var vi som startade klubben och att tänka tillbaka hur mycket vi lärt oss under resans gång. Numer så har jag begränsat mig till att vara ansvarig för RUS mental på klubben eftersom det känns viktigt för mig att vara med och se utvecklingen på detta.

                                 

Nu blir det att krypa ner med mina Bästa Hovawart och försök den som kan att få mig att ändra mig när det gäller vår underbara ras.. Jag kommer att ha en Trygg Hovawart vid min sida så länge jag lever hoppas jag .

Natti natti

 
 
Elin o Co.

Elin o Co.

30 oktober 2013 22:01

Vad mycket fina bilder!! Sociala medier kan göra allt så komplicerat, ingen kan se eller höra betoning/ansiktsuttryck och när det gäller sjukdomar så var det därför jag valde hoffe, lite sjukdomar, när jag jobbade på klinik så kom dom bara in för vaccination! Kramar till er uppfödare som lägger så mycket tid så vi kan få våra fina hoffar! <3

http://www.waytogo-texas.com

AnnKristin

30 oktober 2013 22:03

Tack snälla goa Elin va glad jag blev när du skrev så gulligt och att du förstår vilket arbete det ligger bakom allt

kramar till dig

 
Maria

Maria

31 oktober 2013 10:34

Jättefina bilder på mina valpar och som vanligt bra skrivet. I hur många år har vi inte kajkat runt i Tyskland,Polen,Finland,Norge,Danmark osv. allt i jakten på att få se så många individer av rasen som möjligt. Innan var det med andra jag for runt med.Det som är trist är att vi för det mesta är enda svenskar på plats. Men en massa finska uppfödare ser vi jämnt.Bra att du också belyste att ingen vill föda upp sjuka hundar men..Ingen kan sia om framtiden vad det gäller avel med hundar. Man kan bara göra sitt allra bästa med den kunskapen man besitter. Vad man kan göra är däremot att se till att lära sig så mycket som möjligt om den ras man älskar och det gör man inte framför datorn. Utan ut och se kläm och känn, lyssna på dem som kan mer.De besitter en värdefull källa av information. Fnys inte på näsan åt det!
kram

http://www.chefkas.se

AnnKristin

31 oktober 2013 11:20

Visst är det så och det finns oerhört mycket kunskap

 
Ingen bild

Kerstin Olsson

31 oktober 2013 22:21

Du skriver bra AnnKristin! Jag har haft hoffar i 25 år och jag har sett rasen utvecklas till de hundar vi har i dag. Trevliga, lättsamma och frimodiga hundar som inte behöver be om ursäkt för sig. Det är hundar som används och tränas på alla sätt men som även fungerar i vardagen, med allt från främmande hundar till barn som kommer och tigger godis på halloween! Det är nog så viktigt! Så fortsätt med ditt arbete för att utveckla vår fina ras..... Det sker på många sätt, bara genom att folk får träffas och se våra fina hundar i alla olika sammanhang gör att vi kan sprida kunskapen om våra hoffar!

AnnKristin

31 oktober 2013 22:35

Tack goa Kerstin, jag blir så glad när några uppskattar det vi gör för rasen. Det känns inget bra i hjärteroten över att bli misstrodd och att en del verkar tro att man planerar långt framåt för att jävlas och få fram dåliga hundar. Tack än en gång snälla Kram

 
Ingen bild

Nina Kangas

9 november 2013 11:25

Otroligt fina bilder på valparna,Min älskling Chefkas Just a boy ska jag hämta hos bästa Maria på Måndag.Ny hundras för mig så det blir så spännande men har alltid beundrat rasen.

AnnKristin

14 november 2013 19:48

Spännande och nu har du haft honom hemma en stund och det har säkert gått superbra , dom var så fina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Skapa flashcards