Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 14 november 2013

Borde inte ta en stavelse denna kväll

Av AnnKristin - 14 november 2013 20:28

Jag är lite trött , känner att livet gått i rasande fart och dåligt med tid till eftertanke. Det har varit jobb, hundarna och Kickbiken. Jag har inte haft energi över till annat känns det som. Det brukar lugna ner sig på höstkanten men nu är snart hösten slut och det rullar på.

Det var ett tag sen jag skrev något och det visar att jag haft lite mycket på, är man engagerad så är man och det är bara att acceptera.

Jag har varit i skogen så mycket jag kunnat när det varit ljust och jag haft en ledig dag, jag har till och med gjort smörgåsar som jag gjorde de förr . Dubbla med ost och stekt ägg med lite senap, dessa och kaffe med mjölk är mumma för själ och hjärta.

Jag har också upptäckt chokladen igen som lägger sig som bomull runt tänket  när orosmoment trampar runt på tålamodet. Det känns skönt.

Vi har klarat av Hovawartklubbens uppfödarmöte, jag har skrivit om det så jag hoppas det uppmärksammas i tidningen. Det var tråkigt att inte vi kunde ha någon föreläsare i år. Jag har verkligen sett fram emot att få dryfta uppfödning och konstruktion med Tapio Eerola som är en av de få rasspecialisterna i Norden, jag tror om jag inte har fel så har vi bara två här och det är Tapio från Finland och Sascha Bonde - Henriksen från Danmark.

Mötet blev trevligt och vi uträttade mycket, bra diskussioner.  RAS ska ju omarbetas, vi har ju en bra grund i gamla RAS som är ett gediget arbete. Det är synd att man inte tar fram det oftare för jag upptäckte att 2006 pratade vi om att vi skulle prioritera tillgänglighet och jakt i vår avel, eller för att det inte ska misstolkas så skulle vi ha det med i vårt tänk.

De senaste mötena har vi pratat om att avståndslek och gripande ska prioriteras. Det jag ställer mig frågande till är utvärdering av tankarna från 2006 angående tillgänglighet och jakt. Det måste tas hänsyn till och utvärderas till omarbetningen. Det finns inget värde för mig om vi bestämmer och inte utvärderar vad det blev av det vi bestämt.

Det är ju så att vissa saker är mätbara men absolut inte allt inom avel även om det vore praktiskt .

Vi konstaterade att det föds alldeles för lite blonda Hovawart och det ser vi ju, vissa uppfödare har ju knappt haft en blond Hoffevalp. Sker det medvetet så är det illa . Avlar vi för rasens bästa så är det att tänka även på färg. Själv ska jag börja söka med ljus och lykta för en blond Hoffe är knappt någon, man bör ju ha två blonda iallafall.

Lite bilder från lite lediga dagar, många gånger har det regnat så jag har inte vågat plocka fram kameran .

                                                     

Vi samåkte vi som kom från samma håll till uppfödarmötet och det är ju kanon nästa år blir det Jönköping som gästas och då håller jag tummar och tår för att vi ska få vår föreläsare.

 

Nu blir det natti natti , ska krypa ner med mina govovvar och se på lite tv


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Skapa flashcards