Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 25 december 2013

Bullar, Tomte, julkort & hundmassage

Av AnnKristin - 25 december 2013 19:40

De lediga dagarna rusar fram med samma intensitet som annars, hundarna har fått massage, jultomten har varit hit och vi har varit på Bull-dog Café i Mora. Synd nog så har inte den riktiga julkänslan infunnit sig utan lyst med sin frånvaro. Saknar snön och avskyr detta regnväder, det ska inte vara så. Det är ju vinter och snart har första vintermånaden försvunnit. Att promenera , lägga spår bränner inga kalorier och inte blir det bättre av att jag har ett chokladbehov utan dess like. Jag skyller på detta väder, jag vet att det är orättvist men vad annat göra.

Lite bilder från vår årliga julfototagning, jag och Lotta har det till en härlig tradition att foto vårt julkort. I år var första gången min kompanjon Gunilla var med. Det blev så att vi tog fotot i omgångar eftersom det tar lite tid att få ihop allt. Men vi är nöjd. Det blir mörkt fort nu när inte ens snön lyser upp.

                                           

Mot eftermiddagen dök barnbarnen, min dotter och Cissi upp. Det var trevligt , det var länge sen så många goa mysiga  folk var samlade på samma gång. Cissi går utbildning till hundmassör och inte visste jag att det var beroendeframkallande. Hon masserade Bob & Dezz ordentligt och de var helt saliga. Dezz sov som en stock hela kvällen efteråt , nöjd som få .

           

Det är så härligt att ha trygga hundar som fungerar med barnbarnen, de bor ju inte här men alla hundar gillar när de kommer och vill vara närmast, det blir mer liv och rörelse i huset med smått.

Jag hade ett intressant prat med en person på facebook som hade inte så bra erfarenhet av Hovawart när det gäller deras sociala trygghet/självsäkerhet. Det var ingen nybliven hundägare utan en med lång erfarenhet av brukshundar. Det var ett intressant samtal eftersom hen kände inte mig ett någe men hen påtalade vikten av att vi tog detta på allvar med Hovawart som man inte kan lita på. Jag vill inte hänga ut någon i min blogg som har sunda åsikter och som jag ämnar hämta åsikter från fler gånger. 

" När man tittar på tester så har hoffarna ofta problem med socialiteten och med koncentrationen. Jag hoppas att hoffeuppfödare prioriterar socialiteten (hundens sociala självsäkerhet), en del resonerar så knasigt, de menar att hoffen i grunden är en vakthund och att de därför ska vara reserverade. Men en hund med vakt behöver inte vara socialt osäker. Jag tror inte att jag kommer ta en hoffe som valp igen utan då vill jag nog ha en unghund så att man lite enklare kan se vad för egenskaper som finns hos hunden" 

Det är alltid spännande med samtal som ger något som inte är friserat.

Lite bilder från utflykten till Mora och Bull-Dog café. Kommer ni till Mora så kan vi alla som var med rekommendera fiket. Tur att jag inte ätit frukost för en sådan smörgås mättade hela dagen lång. Det var Kerstin & Blaise, Gunilla & Elton och jag & Tima. En supertrevlig utflykt som vi gärna gör om.

                     

Jag måste bekänna att jag inte skickat julkort i år, jag har skickat till dem jag vet att inte har facebook , jag blir alltid lika lycklig när jag fått vara i någon tankar även om det bara är för en sekundmen jag har varit där så jag uppskattar verkligen att hitta dessa i min mailbox och i min telefon .

Zickan och hans matte Anns hälsning kom i telefon, vilken fin pojk .

   

Lite hälsningar med avsändare

                 

Från min vän Kricko och hennes Lars kom detta foto och en julhälsning

 

Från John & Jenny på Bergenhov

 

Från Gunilla och Elton

 

Från vår finaste Sinatra och Anna

 

Fick även en julhälsning från Goa Carola i Finland men tyvärr glömde hon kortet. Det gör inget det är tanken som räknas , kram till dig Carola


Så blev det julafton med Tomte och döm om min förvåning när jag fick paket, trodde först Tomten läst min blogg och då kanske dragit in julklapparna. Äh det är inte så farligt, jag är snäll även om jag är rak. Kan bara inte jaka med i allt tok som är . Min finaste julklapp i år var en härligt målad gunghäst.

 

Julen hos oss med hundar och ungar och inget hembryggt äppelvin .

                                 

Idag kom Cissi igen och masserade Tima & Assi, Dezz och Bobban försökte få till en gång till de också. Det var ju sååå härligt. Först blev det en långpromenad med Bobban & Nessa.

                 

Sen dags för fika, massage och lite hundprat

                 

Nog får jag lov säga att jag är glad i livet, mina älskade, kära runt om både två och fyrbenta. Jag får säga som Arja sjöng "Jag vill tacka livet som gett mig så mycket" Ha en fortsatt underbar jul mina goa vänner.



 
 
Ingen bild

Gunilla

25 december 2013 21:43

Önskar även dig en fortsatt mysig jul bästaste vännen. Allt har en mening, och jag är så tacksam över det som gjorde att vi lärde känna varandra.
Kramar och vi ses snart

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards