Anziehend's Hovawart

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2014

Hemma efter en tokmysig helg på Tånga Hed i Vårgårda

Av AnnKristin - 13 oktober 2014 21:22

När Gunilla var i Mora och tog medalj med Sally som vi är oerhört stolta över på Kenneln, SM medalj i barmarksdrag är inte illa och vilken reklam för rasen som den allround hund den är så var jag och Dezz i Vårgårda på Hovawartklubbens lydnadsläger.

Det kändes lite att inte vara i Mora och heja fram vårt ekipage men det gick ju vägen med veteranen, vilken Sally 9 1/2 år.

Elda slutade fyra i sin klass , så ett stort GRATTIS till tokfina resultat och bra reklam för rasen.

Nu skulle nya hemsidan varit klar så vi fått uppdatera allt roligt men den kommer ...........

 


Jag och Dezz var till Tånga Hed på Hovawartklubbens lydnadsläger. Detta år anmälde jag mig som åhörare eftersom jag är osäker när Dezz ska starta sitt löp, förra året höglöpte hon när lägret var så Bobban fick följa istället men i år fick hon följa som ressällskap. Det var trångt på Tånga så Pia, Grappa, Dezz och jag delade rum och det gick alldeles utmärkt, vi har duktiga flickor.

Jag tog inte så mycket kort som jag brukar eftersom det regnade emellanåt och mitt batteri i kameran lär bytas och det har jag inte gjort innan givetvis. Det var alla trevliga Hovawart som deltog på lägret, inga konstigheter och det känns bra att se det så jag kan säga det iallafall med gott samvete. Jag lär mig mycket genom att titta på andra och det tror jag de flesta gör så att inte fler tar chansen och deltar är för mig en gåta, ett bra välordnat läger med duktiga instruktörer, god mat , trevligt sällskap och massa hovawartprat. En finfin helg kort sagt.

Jag blev så glad i hjärteroten när jag fick veta att det ser bra ut när jag och Dezz tränar, hon har potential som jag vetat men det är härligt att höra från folk som varit med och är tokduktiga med hund, dessutom tävlat i de högre klasserna med fler hundar.

Det jag kommer  att ta med mig från årets läger att Dezz har en bra attityd och att det ser bra ut, det vi gör.  Jag vet ju att hon är en underbar hund som vill jobba och har ett driv men att andra även ser det gör mig så glad.

Jag trodde inte att någon såg när jag och Dezz tränade lite på sidan av när det var paus eller jag tänkte inte på att kolla om någon såg men visst fanns det en urgullig spion som såg oss  som dessutom tyckte om det hon såg. Tänk vad jag trivs med er, ni eller jag bor bara fel. Ni vet själv vilka ni är .

Nu hoppas vi att löpet kommer igång så det blir valpar och att det sen blir vår så vi kan göra tävlingsdebut i appellen. Jag ser verkligen fram emot att både valpar och att tävla.

Lite bilder blev det iallafall i helgen

                                                                                                                                                                                   

Om allt går som jag önskar så hoppas jag komma med på lägret Södra har i vår sen har jag anmält mig till Vårgårda 2015 . Härligt att ha grejer att se fram emot, det är att ta hand om sig tror jag det är. Tack alla goa människor som läser bloggen . Skriv gärna en rad, det uppskattas må ni tro.

Andra helgen i November styr jag SAABen ner mot Vårgårda igen för uppfödarmöte. Jan Gyllensten gästar oss med föreläsning på lördagen. Han är också en mycket kompetent hundpersonlighet som jag tycker om att lyssna på . Det är sista året jag har något med uppfödarmötena att skaffa. Jag och ett par till uppfödare har hållit i dessa i några år och nu är det andra som får ta över stafettpinnen som är mer motiverade. Jag ska lägga min energi på Gagnef-Floda Brukshundklubb (min hemmaklubb) Mellansvenska LOt och RUS utställning i Distriktet.  Det kommer att anordnas mer mentalprov på Gagnef-Floda BK och jag kommer att lägga mycket energi på att träna mina egna hundar, jag kommer att behålla en tik efter Dezz och Farraz hemma . Jag kommer även att försöka dra ihop ett gäng och träna hund en helg i Kloten som ligger i Kopparberg i vår . Va livet är härligt ibland .

Tack alla goa som jag stortrivs med

 
 
Eva

Eva

14 oktober 2014 07:46

Vilka härliga bilder från er träningshelg!

http://www.terahof.se

AnnKristin

14 oktober 2014 17:24

Tack snälla , det är kanonkul på Tånga och så välordnat . Härligt att umgås med så många Hovawart och dess ägare .

 
Pia, Vessla och Diesel

Pia, Vessla och Diesel

14 oktober 2014 20:45

Härliga bilder från helgen! Älskar verkligen bilden på Cobra med tungen.

http://elliegardensvessla.blogspot.se

AnnKristin

14 oktober 2014 20:57

Tack snälla och tack för en kanontrevlig helg

 
Ingen bild

Tina jonsson

21 oktober 2014 23:15

Vilka underbara bilder AnnKristine! Får jag låna några? Vilken kanonmysig hund Dezz är och ni är duktiga. Kommer bli ett kanonteam!
Kramar Tina&Cobra

AnnKristin

24 oktober 2014 08:51

Tack snälla goa Tina, jag blir så glad när du säger så.
Du får ta vilka bilder du vill men jag vet inte om det är så lätt att plocka dem från bloggen man får nästan göra sådana skärmdumpar, annars skickar jag dem till dig . Kramar i massor

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 19 november 2023 20:35

Nej denna höst 2023 kommer jag alltid att minnas med massa sorg , min älskade Dezz har fått gått före oss som kommer efter .  Jag skriver väldigt kort denna gång eftersom det är och har varit för mycket nu. Dezz blev sjuk och även om jag alltid haf...

Av AnnKristin - 18 september 2023 20:59

Jo jag satt och tänkte på att i mitten på oktober lär det nog lugna ner sig på arrangemangsfronten. På klubben har vi två MH att se fram emot, det ska bli roligt. Det har varit full rulle med hunderi sen förrra blogginlägget. Det har varit hundträn...

Av AnnKristin - 15 juli 2023 20:34

Det var ett tag sen jag tyckte och tänkte något på min blogg, tänkt har jag gjort och stött och blött mina funderingar med annat kul hundfolk. Det kommer att bli många foton nu eftersom det var länge sen jag skrev något. Som jag uttryckt förut så ä...

Av AnnKristin - 17 februari 2023 16:39

Det ramlar på nu, resultaten av Aslans valpar på Elliegårdens kennel. Två kvar att röntga, alla fria utom ett C än så länge vilket är tråkigt men sånt händer och behöver inte betyda något framledes. Alla fria fram . Anziehend's G är endast Gin rönt...

Av AnnKristin - 31 januari 2023 22:34

Det är alltid något visst med att gå in i februari, sista vintermånaden och ljuset kommer tillbaka. Lite vemodigt är det också att 31 januari 2023 aldrig mer kommer tillbaka lika som alla dagar som går.  Det finns lite mycket på min att göra lista ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Anziehends


Ovido - Quiz & Flashcards