Direktlänk till inlägg 22 juni 2015

RM närmar sig och jag ser sanningen mer i vitögat.....

Av AnnKristin - 22 juni 2015 20:25

Idag hände det jag fasat för lite, Dezz bakspårade. Jösses hur gick det till undrar jag men det är fakta så nu blir det att träna riktingsbestämning några gånger.

Charmig var en hjälte i spåret, det syntes när han närmade sig pinnen han viftade på svansen ordentligt och fick tag i pinnen, riktigt stolt var han.

Cessi var också superduktig, hade nosen i backen och jobbade på . Cemla hade lite mer annat för sig mellan varven men hittade även hon sin pinne.

Det har varit som vanligt mycket på. Vi har haft utställning i Mellansvenska där jag tyckte vi gjorde kanonbra ifrån oss. Cessi blev BÄSTA VALP med HP hennes systrar Chic och Celma blev också de tilldelade HP.  BÄSTA Avel/uppfödargrupp med HP, inte fy skam. Anziehend's Blaise Modesty Blaise blev andra bästa tik och en av de som fick exellent med CK. Jag tror det var 6 tikar som fick CK. Dalila Aldeon "Elda" blev tredje bästa tik så vi kan känna oss nöjd. Fabbi fick G den dagen men med en juniorvinnare i bagaget så kan vi ta även det.

Vi passade på att exteriörbeskriva Dezz och Blaise och båda blev godkända. Blaise fick dessutom ett kanonprotokoll. Det enda Kurt Nilsson somv ar domare för dagen och exteriörbeskrev kunde peta på när det gällde Blaise var att han tyckte hon hade för mjuk päls. Jag är både mallig och stolt och det tycker jag att jag dessutom har all rätt till. jantelagen är inget för oss. Under den här tiden har också Elda tävlat i appellen med godkänt resultat.

Vi har även röntgat Fatima Aldeon " Tima" som blev avläst A på höfter. Hon är nyss fyllda tre så det var väl dags.Lite bilder. Bilderna kommer ifrån Malingarna där jag trivs kanonbra, hundarna kan bada och vi tränar där. Nedansiljans Brukshundklubb och appelltävlingen de hade.  Mellansvenskas utställning i Avesta. Än mer bilder från Malingarna.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Jag kan meddela att även om Desiree Aldeon "Dezz" innehar titeln KORAD så blev det ingen förändring. Mentaltesten klarade hon för länge sen men jag tycker det inte är så viktigt med titlar . jag har koll vad jag har i snöret så värdet blir inte mer för det finns en titel. Att jag gjorde den nu var mest för att jag var där med henne :) Det dök en tanke upp i mitt huvud en dag som jag inte riktigt kan släppa eftersom jag är så hiskeligt nyfiken av mig. Det finns en del i våra rasklubbar som pratar mycket om förbättring av rasen, jag har fått för mig att de tycker kanske att de inte har så bra hundar och det kanske är så eller inte. Det känns ibland att jag fått lite nog av "förståsigpåare" som inte har täckning för det som ivrigt förespråkas. Jag respekterar de som verkligen har provat på och genom att visa att de som sägs verkligen fungerar men att inte kunna visa på i verkliga livet. Det gör mig bara trött. I min värld så går teori och praktik hand i hand för att jag ska tycka att något är trovärdigt , dessutom håller vi på med avel och det innebär gener och de kan ta sig olika vägar. Dessutom har vi olika förare på våra hundar som också påverkar givetvis, den yttre miljön har betydelse.

 Det är ju så i min värld att har jag något jag önskar förbättra, vilket jag har som alla andra också har men vi har kanske olika förbättringsområden och för mig är det en grannlaga långsiktig planering som gäller. Allt hänger ihop och är lika viktigt att ta med i planeringen. Det kan även hända saker under tiden man "kör i diket" då är det en lärpeng och man får tänka om. jag vet inte om min nyfikenhet blir stillad någongång eftersom det inte är så lätt att få grepp om. Jag önskar bibehålla lekfullheten och då menar jag den balanserade leken men det är en del .

Det som är viktigt är att jag har tokkul med mina hundar och att jag trivs med dem. Nu siktar vi på att ha kul på RMet där vi kommer att få träffa både Akka (Celma) Cody (Chess) Jag och Dezz ska till Vårgårda på Hovawartklubbens läger i oktober , tredje året jag är med och jag ser fram emot det kanonmycket. Jag och Dezz hinner tävla några gånger innan hoppas jag .

Ha det gott mina vänner

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tess

24 juni 2015 21:58

Så otroliga bilder! Det är så roligt att få följa alla hundarna så mycket även om de är långt borta. Grattis till fantastiska resultat i Avesta! Ska bli roligt att se syskonen på RM. :)

AnnKristin

24 juni 2015 23:03

Tack snälla goa du, jag ser fram verkligen fram emot att fara ner till Osby men det är lite skräckblandad förtjusning eftersom jag anmält mig och Dezz till både lydnad,lägre spår och utställning. Jag har inte haft tid att träna som jag borde känns det som och Cemla kommer säkert att fara runt i ringen som en kuttaperka vad det nu är. Men det blir kalas att träffa er och alla :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se