Direktlänk till inlägg 7 juli 2015

Det blev iallafall en kanontrevlig helg i Osby

Av AnnKristin - 7 juli 2015 21:36

Det går ner och det går upp i livet för de flesta av oss och visst är det samma här. Det har hänt en del sen jag tog tag i bloggen sist.

Det finns inget som är så svårt än att ta beslutet att låta en vän få somna in ändå är det oundvikligt när vi omger oss med djur som behöver oss. Det ska vara roligt att ha hund , den ska berika vårt liv och vi ska självfallet berika deras värld. Det är underbart att få dela livet med ett annat levande väsen. Ibland blir det bara inte som man tänkt.

Vi fick ta beslutet att låta Sinatra somna in, han hade helt enkelt för mycket i ryggsäcken för att livet skulle vara hanterbart.

Han fick bo hos en underbar familj som verkligen gjorde allt för att det skulle fungera och jag är av den tanken att det räcker med en omplacering. Vi hade förhoppningar om den gossen men det är många parametrar som ska stämma. Vad det var som fick oss att ta beslutet var just det att han var en osäker gosse som kanske handlade lite väl överilat ibland.

Mina tankar finns hos den mysiga familj som verkligen gjorde allt.

IPO -VM i Tyskland blev inställt så den resan blev inte av, på min bil började en lampa som inte ska lysa, skina som en sol och min bilverkstad har stängt för semester. Idag var det dessutom någon som kapat min identitet , stackars sate när det upptäcks att jag är bara en vanlig hundtok.  Personen må ju va ful som stryk eftersom det var smink som beställts för 2000 nästan och även proteinpulver har galningen bunkrat upp med, det ställer till en massa för mig men det är väl det som är meningen.

Lite badbilder från olika tillfällen så fortsätter vi i galenskapen

                               

Jag har fått börja förstå fodervärdens utsatthet också denna vecka, det finns klara bestämmelser runt ett fodervärdsavtal. Tyvärr så väljer en del uppfödare att inte läsa på vad som gäller eller annars har de skapat egna regler.

Jag vet att överlåtaren ( den som sätter ut hunden på foder för att ev. kunna ta en kull eller två kullar valpar på tiken sen när den är vuxen ) Det man har rätt till som överlåtare är att ha tiken under 10 dagar när den ska paras och 10 veckor runt valpning  (Två veckor innan och sen till valparna är 8 veckor sen ska tiken tillbaka till fodervärden) Det som ligger i överlåtarens intresse, röntgen, MH, MT ska denne även bekosta.  Allt runt parning och valpning givetvis. Det står klart och tydligt på SKKs sida hur det ska skötas.

Ändå vågar uppfödare ta tillbaka hundar från sina fodervärdar utan att förvänta sig att fodervärdar ska agera. I detta fall jag fått vara med på finns iallafall ett skriftligt fodervärdavtal som överlåtaren i min värld har brutit. Jag hoppas att det blir en ordentlig näsbränna för får sådana uppfödare husera så blir det ogörligt att få fodervärdar för oss alla.

När jag får vara med om en sådan resa så kommer tankarna tillbaka på hur det var och hur utlämnad jag kände mig när det fanns en uppfödare som skrev en av mina hundar på sig och inte vet jag hur den tänkte. jag förstår ju nu att detta var inte första gången och inte den sista den uppfödaren gjorde sånt . Usch säger jag då.

Jag lättar upp stämningen med lite bilder från hemmavid.

                                                         


NU till lite glädje också. Jag och Gunilla drog iväg i hennes och Penttis husbil i ottan på torsdagsmorgon den andra juli. Vi skulle starta LO konferensen 13.30 . Vi hade Cemla, Fabbi, Dezz och Elda med oss. Det var redan på torsdag galet varmt. Det var en trevlig tillställning med en massa prat och tankar. Det var nyttigt att komma ihop och diskutera.

Konferensen fortsatta även på fredag förmiddag. Det känns så bra när det är folk som man är bekväm med som deltar.

På fredagkväll så blev det lydnadstävling. Både jag och Gunilla deltog i lydnadsklass I , jag har väl aldrig varit så förtjust i pillimeterpyssla med lydnad men det gick hyfsat 153 poäng och ett andra pris, vi slutade dessutom på andra plats av 12 så jag är nöjd. Dessutom 10 på helheten satt ju som en smäck, självförtroendet höjdes så jag kan nog anmäla till en etta igen. Elin tävlade tvåan, det var strongt gjort och det gick bra för dem.

Lördag morgon var det dags för brukset, det var okristligt varmt, lydnaden gick sisådär. En halv poäng från uppflyttningspoäng. När vi kom till skogen och skulle spåra så tog hon spåret och kom ur synhåll för domarna men hon var trött och jag med . Vi bröt spåret och jag är glad för det. 3 av tretton kom runt 10 bröt. Elin och Callie tävlade också och även de bröt spåret.

En trevlig bankett hade ordnats med på lördag kvällen . På söndag var det utställning . 10 valpar skulle ställas, vi hade tre av dem. Jag är ju partisk så jag ser inga andra valpar än mina egna skulle ta hem detta och det gjorde vi . Anziehend's Celma och Elin blev BIS valp och Anziehend's Chess med Tess blev BIM valp, Cemla blev bästa tikvalp nr 2. Vi är så galet nöjda med våra fina hundbarn så det finns inte.

Fabbi i juniorklass fick exellent med CK och slutade som andra bästa tik i juniorklass. Elda och Dezz fick nöja sig med exellent. Vi är så nöjda och glada över våra resultat. Callie gick bäst av oss alla exellent med CK och placerade sig

Det var en härlig stämning hela helgen runt RMet. Lotta , Myza och Farraz kom så både Elin & Tess fick träffa barnafadern. Lotta var så gullig och fotade, tack goa snälla Lotta. Själv orkade jag inte knappt ta någon bild

                                                                                                       

Innan RM tränade vi på klubben med goa vänner både två o fyrbenta

                 

Nu känns det grus i ögonen så det är bäst jag kryper ner så jag orkar jobba och även testa de nya gåstavarna som jag inhandlade idag. Natti natti goa vänner . Borde skriva mer

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

J Anders

7 juli 2015 23:47

Tack för att du delar med dig av vardagens glädjeämnen och dess vedermödor. Glädjer mig med dina framgångar!

AnnKristin

8 juli 2015 07:15

Tack snälla, jag blir så glad när någon skriver för jag vet att många läser men det blir inte så många kommentarer. Kram på dig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se