Direktlänk till inlägg 18 juli 2015

Idag är det 6 månader sen vi förärades med vår C-kull

Av AnnKristin - 18 juli 2015 14:30

Det är helt otroligt vad tiden rinner iväg, det ser ut att gå bra för ungarna i sina goa hem så vi får väl glädjas åt de små.

  

Här hemma ser det ut som vanligt den här årstiden och alla andra årstider med , det spåras och tränas hund och emellanåt tror jag att jag ska försöka till och med att gå ner några kilo. Det sista misslyckas alltid eftersom jag är såld på gosaker.

Tess och Cody kom upp förra lördagen och Tess hade bakat himmelsgoda kakor, nu har jag tiggt till mig receptet så fler får smaka nåt himmelskt gott.

Vi tog en tur upp till Rättvik på Nedansiljans Brukshundklubb och träffade lite fler hovawart som var där och tränade rallylydnad.

                   

Innan vi for från Rättvik, hälsade vi på hos Kerstin & Blaise på Vidablick café och gofikade där, supermysigt ställe, superfin utsikt över Siljan

    

Vi slog följe en bit på vägen så Cody fick svalka sig innan de fortsatte färden tillbaka till Stockholm, lite bus med syrran  


         

Vi tog en tur till Kvarna en kväll och kikade på milan som kommit igång, det är kanonfint där uppe-

                   

Micke har ordnat så vi fått en anständig grind, nu är det staketet kvar och det ska bli även det.

  

Klubben är välbesökt även på sommaren, det kommer även lite folk från andra klubbar och gästar oss vilket är kalastrevligt

       

Desiree Aldeon "Dezz" har fått titeln KORAD på SKKs avelsdata/hunddata nu så nu finns den där för alla som tror att det är ett kvitto på mer än att de hundarna som fått titeln inte ska ha några diskvalificerande fel på sina attribut. Det är ju två saker som det hänger på om titeln ska komma ifråga och det är en exteriördel där i princip de flesta går igenom. Det är också en mentaldel där vi ser vad hunden gör på banan och vad den inte gör i de olika situationerna och om den är hanterbar, hanterbarheten kan du även se på exteriören eftersom beskrivaren ska kunna ta i hunden, mäta, kolla tänder .....

Det vi däremot inte ser som är ack så viktigt, kan hunden umgås med andra hundar eller står den som en streckgubbe längst ut i kopplet med raggen över huvudet och blåskäller, stupförbannad på andra hundar. En reflektion bara i all enkelhet. Det finns mycket som är intressant som man kan diskutera med folk som är öppna i sinnet och inte har tunnelseende.

Men faktum är att vi alla vet att även om titeln KORAD finns så är det inte hela sanningen om hunden.

Vi kräver mycket av våra hundar, hur de ska vara si och så. ibland verkar det som vi glömmer att de för det mesta är en familjemedlem som är högt älskad, som vi lever med.

Lite foton från hemmavid

                                             

Fredrik tog sin Eros med och kom och tränade med oss en kväll, alltid trevligt när det kommer lite Hovawart .

   

Nyss hittade vi ett nytt badställe för hundarna, riktigt mysigt och bra spårmarker runt om så dit MÅSTE vi åka och spåra, mysa och ha det bra någon dag snart.

       

Hjälpte min goa vän RottisLotta att fota Mulle igår och det är så plättlätt att fota någon som är självställande, ännu en härlig hund från hennes kennel Kullagullas.

  

Nu är jag nästa till 110% inställd på att fara till Norge och deras rasspecial, jag beundrar folk som orkar vara på utställningar mycket men vi måste bjuda till och försöka visa vår underbara ras på allt möjligt och omöjligt för att fler ska få upp ögonen för vilken allsidig hund det är.

Vi åker iallafall några till Norge från Sverige sen blir det Rättvik och dubbelutställningen i November!! jag ska kolla om det blir någon mer innan , kanske :) Ha en fortsatt trevlig helg alla och megastor grattiskram till 6 måningarna.

Jag förstår om ni är intresserade av hur det går med historien för fodervärden vars hund uppfödaren helt sonika vägrar återlämna. Det är ingen rolig historia och den verkar bli långdragen eftersom det är semester också mitt i alltihopa.

Det jag kan skriva är att hela historien är bedrövlig och att jag är mäkta förvånad fortfarande hur man som uppfödare och ansluten då till SKK kan bete sig på detta viset. När du sätter ut en hund på foder då måste man väl vara införstådd med SKKs regelverk. Vi är alla under SKKs paraply skyldiga att veta regelverket men det tycks vara väldigt olika regelverk vi läser. Det kanske är så att vi måste ta upp sånt på våra uppfödarmöten.

Fortsättning följer iallafall

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fredrik

19 juli 2015 18:17

Tack för senast! Fina bilder :)

AnnKristin

19 juli 2015 23:00

Tack själv , alltid trevligt när du dyker upp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se