Direktlänk till inlägg 4 september 2015

Visst får man vara lite mallig ibland!

Av AnnKristin - 4 september 2015 23:31

Visst får det kännas lite extra skönt ibland när man är rätt ute, vi tog en tur till Norge mellan spår och lydnadsträningarna. Visst har man ett visst hopp att få vara med i slutfinalerna och det fick vi..... Kenneln placerade sig först BIM valp som betyder BÄST I MOTSATT KÖN, det var vår egen uppfödning Anziehend's Chic som tog hem den. Cemla kom efter den fröken men det spelar ingen roll eftersom det är för mig prefixet som har betydelse. Jag är så glad över att Carina följde med, visade upp Chica så kanonfint och trevligt ressällskap. Juniorklass tikar placerade sig Fabbi som nr. 1 i konkurrensen med CK. Öppen klass Dalila Aldeon placerade sig som nr 1 och Desiree Aldeon som nr 2 i konkurrensen båda med CK. Det skulle bli än bättre Dalila "Elda" Aldeon plockade hem segern och blev BIS som innebär BEST IN SHOW. Fabbi visade framfötterna ordentligt och slutade fyra i bästa tikklassen. 

Vi får vara kalasnöjd,  vi en fantastiskt trevlig dag i Norge. Mascoten Atora var med och hejade på oss så det hjälpte till . Tack goa Pentti för allt fotande som du klarade med glans.

Sammantaget denna sommar måste vi vara nöjd med valparna, alla utställningar och då 3 rasspecialer har de varit i finalerna och alla gånger har de fått beröm för sitt trygga, glada sätt.

Det är ingen som drar sig undan, flackar oroligt med blicken, slickar sig runt munnen eller står med svansen uppdragen under buken. Det finns hundar som är obekväma i ringen och då är det säkert så att de är obekväma på fler ställen. En trygg hund för mig är inte en lat hund utan en hund som är i balans i sina egenskaper.

Det är sånt jag tittar på när jag är på utställning och att hunden ställer sig själv utan att man behöver "peta" för mycket, det är i många fall en korrekt byggd hund. Det kan ju vara så att handlern är osäker och därför plockar med hunden men man hinner se ändå hur det är om inte handlern plockar.

Jag ser ju även hur hunden agerar utanför ringen, är den social och trevlig mot andra människor och hundar eller står den rätt ut i kopplet och gör utfall mot andra rasfränder. De flesta är balanserade faktiskt och agerar därefter.

Tack alla som gjorde denna dag , roligt att Carina fick visa Elda till Bästa tik. Grattis även till Fabbi som var snabb som en hind på Hofferacet dagen före. 

Roligt blir det till våren när Gunillas första kull under prefixet Anziehend's ser dagens ljus och blir vår D-kull. det är ett grannlaga arbete att hitta en pappa till kullen men det ska gå . 

Träffade ett barnbarn till Batman som var så lik honom så jag trodde hjärtat skulle spricka, han kändes till och med lika i pälsen. Khakibas Quickstep hette grabben. Batman var ju speciell för mig som alla mina hundar är och visst känns det i hjärteroten när man påminns om dagar som gått. 

Nu till lite bilder, jag har inte skrivit vilka det är utan endera får man helt sonika masa sig iväg på utställningen själv annars får man bara njuta av de härliga hundarna. 

En vän sa just till mig det i Osby att man blir osocial av att fota och hålla koll så nu har jag lagt ner det helt , jag vill vara närvarande för mina vänner. Fota kommer jag att fortsätta med men att vara osocial och antaeckna allt det finns inte. 

Tack till Norges Hovawartklubb för en välordnad utställning på en kanonfin plats. Vi kommer igen nästa år 

                                                                                                                                                                           

Tillbaka till vardagen och skogen

               

Natti natti  alla goa vänner, det kommer flera foton från utställningen i Norge. Carina fotade och jag får ta del av dessa alldeles snart nog


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gunilla

5 september 2015 19:09

Tack själv för en super dag i Norge!! Sååå otroligt lycklig över framgångarna. Tänk att Elda blev BIS och Fabbi 4:e bästa tik <3. Samt att Anziehends visade upp så fina valpar. Är så spännande att vara med i arbetet att hitta en bra pappa till Eldas valpar som blir vår D-kull och även få följa dem. Tack för denna underbara dag i Kongsvinger, och att du är du vännen!

AnnKristin

5 september 2015 19:25

kramar vännen, det kommer att bli bra serru :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se