Direktlänk till inlägg 14 september 2015

Nu händer det en hel del här.......

Av AnnKristin - 14 september 2015 20:16

Att hålla sex hundar och ha ett heltidsjobb kräver mer än sin kvinna och vill man dessutom träna lite lydnad och spåra lite för att eventuellt tävla så kan det bli för övermäktigt.

Det har hänt mycket i år för Dezz och mig, jag är ju inte den som tränar om jag inte har något mål utan då lägger jag lite spår och aktiverar som folk gör mest.

Vi ska ha kul hundarna och jag annars är det inget fritidsintresse.

18 januari blev Dezz mamma till en skock härliga valpar , 2 maj tävlade vi appellen och blev uppflyttade, vi for till Osby på RM sommarens varmaste dagar, tävlade lydnad ett andra pris och tvåa i placering, tävlade också i lägre men bröt på spåret. Det var helt enkelt för varmt. Vi körde en till Lydnadsetta hemma på klubben men det är inte vår grej. Däremot så blev vi uppflyttade till högre klass spår den 13 september. Det innebär att vi lär vara startklara i vår för högre klass spår. Dezz fick även titeln KORAD , vad det gör för skillnad vet inte jag . Men vi gjorde exteriören på vår utställning, men alla vet vad jag sätter för värde på titlar.

Vi har ställt valparna på flera rasspecialer där de gjort bra ifrån sig, det känns skönt att fått härliga hem till alla.

Jag har tagit ett av de svåraste beslut någonsin men ett bra beslut. Bobban har fått flytta hemifrån till ett eget hem där det bara är han och en misse. Det avgörande för mig är att se till hundens bästa alltid och se till att de får det så bra det går och det får han verkligen nu. Jag har väl haft tankarna länge men inget har känts bra förrän nu. Massor av egentid och härliga skogspromenader och en hel del pyssel att vara med på. Det som alltid gör att jag blir galet glad och att det känns bra är när folk haft hundar som blivit gamla då blir jag tårögd och känner yes!!!

  

Jag har fått frågan hur jag tänkt med Charmig, han är till salu när det känns rätt. Det är en duktig liten spårhund. jag har lekt med tanken att jag borde f-n ..... men nej... Superambivalent för det är en riktigt rolig hund som går att utveckla massor.

Lite foton från Carina och min spårdag

               

                                                  


                   Micke & Cemla och Cissi & Cessi går kurs

    

Träningskväll på klubben

                 

Lite bilder från vardagen, där vi befinner oss i för det mesta och är det allra bästa

                 

Nog känns det bra att ha blivit uppflyttad, jag slipper kopplet som jag inte är överens med iallafall. Tima ska tävlas också till våren/sommaren i appellen så hon borde ha gjort MHt nu i helgen men påpassligt nog så började hon löpa. Alltid är det något. Jag ser fram emot att fara på Hoffeklubbens läger i oktober men innan hinner jag vara med på lite IPO träning en helg 26-27 september på klubben.  Det måste få vara viktigt för mig att tillbringa tid med de som jag trivs med att tillbringa tid med nåt som jag inte trivs med tilltalar mig inte alls.

     

Lite stolt är vi allt och jag vill tacka alla som gjort resan med oss och jag hoppas att ni är med oss längre upp än så. Vi har så urtrevligt på våra möten. Jag tror och hoppas att brukset är på rejäl uppgång så känns det. Extra roligt att bli uppflyttad på en klubb som är kanontrevlig och där jag trivs Ludvika Brukshundklubb är en sådan. Superbra upplägg hela dagen och bra spår. Finns inget att gräma mig över. Trevligt folk , duktiga funktionärer . super !!

 

På torsdag lär det bli uppflyttårta på klubben, häftigt att fått fixa två på mindre än fem månader... Det är en läcker känsla, ingen ska säga att inte det bor rastypiska brukshundar i detta hus.....

Natti natti


 
ANNONS
 
Elin i co

Elin i co

15 september 2015 08:13

åå det är så roligt att läsa! Blir så peppad själv! <3 ha en mysig dag och grattis ön en gång till årets framgångar! Kramar från oss!

http://www.waytogo-Texas.com

AnnKristin

15 september 2015 19:54

Tack snälla och massa kramar , jag är superglad och har känslan att vi fixar högre 2016 . Jabbadabbadooo :)

 
Ingen bild

Tess

15 september 2015 21:22

Ja, tänk så mycket tur du och Dezz haft i år (efter all träning)! Förstår att ni är nöjda med uppflyttningen men personligen är jag mest glad över valpkullen. ;) Bobban ser ut att trivas med sin nya matte, så skönt för honom att bli fullt fokuserad på med bara en kisse att tävla om uppmärksamheten. Härliga bilder som alltid, vad roligt att se Charmig och Chic tillsammans, så vacker hon är! Charmig hittar hem så småningom, det är jag övertygad om.

AnnKristin

15 september 2015 21:41

:D Jag tror också att Charmig hittar sin familj som älskar honom. Han är så go , har ett hjärta av guld . Jag är också glad över kullen och alla goa valpköpare :) Kram så syns vi snart , ska bli så spännande att träffa er

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se