Direktlänk till inlägg 8 oktober 2015

Idag är ingen vanlig dag, idag är A-kullens födelsedag

Av AnnKristin - 8 oktober 2015 07:09

10 år har gått sedan A-kullen föddes och jag blev uppfödare. Det går fort livet, 10 år är lång tid men så fort det gått. Assi är fortfarande pigg och mår bra och hennes barn i sin tur går det också bra för, de är till glädje för sina ägare.

Det finns fler som gått vidare i avel från min A-kull, Ainbusk &  Aya som flyttade till Norge.

  

Såhär med facit i hand så borde Assi fått fler valpar men jag är lite saktfärdig och vill inte att mina tikar ska gå i avel för tidigt eftersom vissa sjukdomar debuterar lite senare så jag vill vänta tills de är över 3 år iallafall. Gunilla som också ingår i kenneln nu har samma tänk och fler med oss.

Igår var jag, Dezz och Tima ute på en riktigt långtur med Kickbiken. Vi for på stigar och vägar som jag red när jag var mycket yngre. Vackert väder och jag minns stenar och bäckar, det är lätt att bli nostalgisk ibland.

den 28 oktober blir det att ta skyddslicensen, jag kunde visa upp hunden direkt också så det blir klart. Det känns skönt eftersom det är första hunden jag söker licens för. Jag har hållit mig till brukset och främst spåret, det kan man träna själv. För många år sedan 2007 hade vi en belgare här och Assi var en fantastisk spårhund när det gällde IPOt, ja annars också givetvis . Vi tävlade ju i "vanligt" spår. men att hålla på med IPO, då måste man ha bra folk som kan hjälpa en och vara duktiga på att "läsa" hund.

Dezz är ju uppflyttad till högre spår nu så det känns som vi endera ska hålla på med svenskbrukset eller skola om oss mot IPO och visst är det häftigt om hon får sina titlar där och en ny utmaning för oss.

ser fram emot nästa helg då jag och Dezz far till Tånga , Gunilla far på barmarks SM och visar upp vår fantastiska ras. Vi letar hane till Elda fortfarande, det måste kännas rätt både härstamningsmässigt, mentalt och exteriört.

Det går inte att bara titta på det man har framför ögonen och tro att det ger något, man lär "gräva" bakåt. Det ska hålla långsiktigt. Vi har ju givetvis några hanar som håller måttet men vi fortsätter ju vårt sökande ifall......

Nu blir det Tånga , skyddslicens, RAS/RUS konferens, utställning för Tima och Dezz i dagarna två (Rättvik) Cemla debuterar i juniorklass och Dezz i bruksklass. Hoppas fler valpar dyker upp, de är väl värda att visas. jag tror att jag även dristar mig att fara på Stockholmsmässan med Dezz. Dit kommer även Chic , superkul. Även Gunilla ställer både Elda och Fabban.

Vi har haft underbara höstdagar nu så det är svårt att vara inne och uträtta något men det får vänta, nu är det njutning av höstdagar som gäller och jag tycker mig se att hundarna håller med.

                                                            

Önskar er alla en mysig höstdag , det ser ut att bli lite sämre väder idag men det kanske klarnar upp. Jo det ser ut att klarna upp så småningom.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se