Direktlänk till inlägg 19 oktober 2015

Haft en kalashelg på Tånga Hed!

Av AnnKristin - 19 oktober 2015 17:54

Hovawartklubbens höstläger känns numer som det är en tradition att fara till, att träffa goa fyrfota och tvåbenta boostar mig enormt och vilken motivation jag får att träna hund när jag blir peppad av någon med en enorm hundkänsla som Erik Wiklund från Hudiksvall som blev min grupps instruktör i år.

Vi räknade ihop att det var 8 kennlar från Sverige representerade på lägret i år det är härligt med lite spridning och det känns bra att det inte finns någon kennel som sticker ut. Själv hade jag Dezz med mig som är från slovakien så hon tillhör inte den svenska populationen från start. Lägrets yngsta förmåga var Anziehend's Celma som i dagligt tal kallas Akka, hon snappar det nya fort och hängde med båda dagarna trots sin ringa ålder blott 9 månader.

Det finns mycket lek i den tjejen så belöning med lek är för henne avsevärt bättre än godis, en härlig hund och en kanonduktig förare har hon i Elin. Det kommer att bli kalasbra, härligt att Elin hade möjlighet att fara på lägret, det är ju en bit att åka. Jag får vara stolt över våra "valpar" och valpköpare, det ger jag mig själv mandat till. Jag är glad över att alla dessa har valt just en valp från vår uppfödning att dela livet med.

Dezz skötte sig bra och jag har fått riktigt kläm på detta med linförigheten och fria följet nu. Dezz är en hund med kapacitet som verkligen gillar att träna, hon packar inte ihop och går hem om det tar emot men hon pyser inte ut energi ur öronen heller utan är en sjuhelvetesbra hund i mina ögon. Vi tränade hoppet , även lite apportering halkade med. En fantastisk människa den där Erik.

En härlig grupp hamnade jag i , även om den andra gruppen är också dömysiga så det har inte spelat någon roll i vilken på det viset.

Mycket hundprat är det, ja det är väl bara sånt och så ska det vara på våra härliga läger. Även om jag lärt känna en hel del som jag trivs att träffa mer än en helg på året.  Håller tummar för jag har möjlighet att fara till lägret i Halen i vår.

Det är roligt att titta på alla andra också och se vad avelsdjuren har gett, hur lekiga är våra hundar och hur är det med koncentrationen.

Jag har sagt det förut och säger det igen, vi måste ta våra Hovawart på allvar och se den som den brukshund den är. Vara stolt över att få dela livet med en go, arbetsbar Hovawart är mitt motto

Svenska Hovawartklubbens läger på Tånga är ett välordnat, supertrevligt där deltagare och arrangörer bjuder på sig själva så många skratt får man vara beredd på. Jag får niga och bocka till Pia, Tina & Karin som donar med alltihopa.

Längtar redan till nästa år för då jäää......Lite foton från lägret får jag bjuda på och tack till alla som var med och gjorde helgen till en av årets bästa, passa på att kolla Karin Haglunds tröja , jag har en likadan, vi köpte även vår första Hovawart från samma kull hos  den bortgångne Margaretha Damfeldt på Hoffen-Hills kennel.

                                                                                                                                                                                     

Fortsatt trevlig måndagkväll önskar jag er alla, det är helt ok att kommentera


 
ANNONS
 
Elin och co

Elin och co

19 oktober 2015 19:47

såå underbart med alla härliga bilder! Har precis samma härliga känsla som du! Är så glad att jag beslöt att anmäla mig! Blev lunchträning idag för att testa allt vi lärt oss! Sarek snappade också upp Eriks metod för att "tighta upp"!! Ska bli så kul det här! Många kramar från en trött Akka och matte!

http://www.waytogo-texas.com

AnnKristin

19 oktober 2015 20:02

Kramar tillbaks och tack för ett kanonsällskap i helgen. Den gör vi om :)

 
Ingen bild

Tess

19 oktober 2015 22:09

Åh, vilka underbara bilder! Så många fantastiska på hoppande, flygande och arbetande hoffar, de är verkligen mångsidiga. ;) Ser ut som ni haft en superhelg.

Och det är vi valpköpare som ska tacka för förtroendet att få ha hand om guldklimparna från Anziehend's. =)

AnnKristin

20 oktober 2015 05:36

Goaste :) Vi hade superbra och att träna för en ny instruktör är alltid kul. Erik är en så engagerad och duktig hundmänniska så det var en glad överraskning . kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se