Direktlänk till inlägg 19 december 2015

Mitt & Dezz år 2015, vi tillåter oss att skryta

Av AnnKristin - 19 december 2015 10:42

Ett år går fort, Desirée Aldeon alias ”Dezz” född 2011 handlar denna historia om.  Jag berättar vår historia för att jag är så stolt, mallig och glad över denna fantastiska hund och struntar fullständigt i om jag spränger jantelag och skryter mig blå.

Jag har alltid varit lite ”lat” som hundförare inte så jag inte gör något med mina hundar utan jag är mer så att jag gillar att vara i skogen och spåra, fika, grilla och ta det lugnt. Jag är noga med att trivas med mina hundar, de är med mig alltid när jag inte jobbar. Vi trivs tillsammans, att bygga en bra relation är för mig det viktigaste jag kan göra.

Dezz kunde det basala sitt, ligg, sitta hare och gå någotsånär vid min sida innan hon fick sina valpar 18 januari 2015.

I ett svagt ögonblick anmälde jag oss till appellen i Borlänge som skulle gå av stapeln 2 maj. Jösses då var vi tvungen att börja ta det på allvar. Jag har inte tävlat på länge för jag har tyckt att jag inte orkar med denna nervspänning men ska jag tävla ska jag då bli uppflyttad från appellen om jag kommer med.

Tror jag skickade anmälan i mars så vi hade ett par månader på oss, jag hade väl inte räknat med att komma med innan jag fick PM:et att vi var välkomna till tävlingen. Då var det på riktigt.

2 maj kom och vi drog iväg ut på spåret, vi kom runt men hon kände av mina nerver så det var okoncentrerat. Strunt samma vi kom runt. Budföringen gjorde vi som de allra flesta den dagen vi nollade.

Jösses tänkte jag vad gör vi här, platsen och lydnaden fixade vi så uppflytt blev det.

Nu fick vi pusta ut lite, vi passade på att göra exteriören på vår utställning i Avesta så då fick hon titeln KORAD . Där vi blev även Bästa grupp med HP. Dezz dotter Cessi blev Bästa valp med HP, även Chic och Celma blev tilldelade HP.

RM Osby stod senare på agendan, hetaste sommardagarna som jag varit med om. Lydnaden visade sig bli ett andra pris och vi blev även på andra plats i LK I. Lördagen där bröt vi på spåret, det var ingen lek det var vidrigt. Jag har lärt mig något i alla fall, vila sommartid. Utställningens Bästa valp blev än en gång dotter till Dezz , denna gång var det Celma som blev Bästa valp och Chess blev Bäst i motsatt kön. Cemla blev andra bästa tikvalp med HP. Dezz var inte i bästa kondition måste jag erkänna så vi stannade vid Exellent. Men givetvis var vi så nöjd. Det var varmt och eländigt.

Det blev hem och anmäla till ett gäng lägretävlingar, vi kom med i Ludvika den 13 september. Vi kom med, samling i Grangärde för att där utgå till spårmarkerna. Vi fick nr. 1. Hjälp min fasa men vi blev påvisade ett spår och det gick över stock och sten, nej det var som vanligt i Ludvika ett bra spår, vi förirrade oss ner i en svacka men tog upp spåret igen och klarade det på 19 minuter. Trodde aldrig vi skulle klara tiden efter vi kom av en stund. Åkte till klubben och de hade dropp in lydnad så vi behövde inte vänta alltför länge på vår tur. Nollade även här budföringen, hon sprang på halva sen funderade hon efter en bra stunds stillastående så kom hon tillbaka till mig.

Var lite orolig inför prisutdelningen men det blev uppflytt med 473.7 poäng. Det kändes så tokbra.

När vi nu blev uppflyttade så hade vi ju en del tomma helger, då hör min goa vän Lotta av sig och de har en plats kvar på IPO helgen och de hade tagit en bra figurant till klubben så vi fick vara med . DET visade sig vara ett lyckokast för Dezz, nu lär vi även testa på den biten . vi har fixat licensen så nu är bara resten kvar.

Vi anmälde till tre utställningar i slutet på året så nu har hon blivit SE UCh och som grädde på moset fick hon även titeln Nord V-2015. Hennes dotter fick även hon titeln Nordisk Juniorvinnare 2015. Båda är kvalificerade för att fara till Crafts i mars. Carat som också ställdes på Mässan fick VG som är ett bra betyg till en juniorkille.


Det var vår resa 2015 och den kan ingen ta åt sig äran för mer än vi, Dezz och jag och utan vår starka relation till varandra har det blivit en helt annan resa.

Dezz påminner mig om min Akki , Gårdvarens II Attraktivt Sinne som även prefixet Anziehend’s stammar ifrån. Den känslan får mig att känna mig trygg i att den här hunden kan gå hur långt som helst , det är jag som sätter gränserna och begränsar oss.

Jag skulle önska att jag hade råd att ta tjänstledigt för att vara hemma och träna hund om dagarna men tyvärr så är inte verkligheten sådan.

Det var vår historia 2015.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av AnnKristin - 18 april 2016 06:00

Jag älskar min ras Hovawart så in i bängen så det finns inte, jag valde den för över tjugo år sedan av många anledningar. Några av de jag kom ihåg var följande: Ingen jakthund Verkade vara en hund jag kunde ha med mig i skogen när jag red, uta...

Av AnnKristin - 29 mars 2016 07:19

Hej alla mina bloggläsare, hoppas allt är bra med er och att vårsolen gör gott. Idag ser det inte ut att bli så mycket vårsol men jag kan se tillbaka på en underbar påskhelg i spårskogen med härligt goa vänner som jag känner mig väldigt komfortabel m...

Av AnnKristin - 8 januari 2016 12:52

Är det för att jag börjar på att bli äldre det går så fort tiden eller har det alltid varit så (?) Om tio dagar fyller C-kullen 1 år, helt fantastiskt hur det ramlar på. Jag vill tacka alla valpköpare vi har på kenneln för ni är så underbara med er...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se