Senaste inläggen

Av AnnKristin - 22 juli 2013 20:49

Spännande tycker jag. Det är min goda vän Lotta som har tagit upp Jan Gyllensten. Vi har haft Gyllensten förut någon gång på klubben, det har varit givande med lite andra ideér.

Jag måste finna gnistan i att träna hund igen och det hoppas jag att dessa dagar ska ge mig så jag håller tummar och tår för detta under ska ske.

Dezz har jag valt eftersom jag lär ju ut och visa att hon duger till, det är ju bara jag som vet annars. Min fråga till mig själv är då , vem ska jag bevisa eller visa nåt för ? Egentligen är det larvigt, jag vet vad mina hundar kan prestera. Det jag vill ha är hundar som tar i ett extra knäppe när det tar emot, då är det inte aggression jag pratar om för det behöver jag inte. Att vara arg tar på krafterna och i regel är rädsla inblandad.

Det jag pratar om är uthållighet att orka när man är trött, det tar emot och man behöver vila att då ta det lilla extra att hålla i att inte ge upp.

Lite foton brukar lätta upp stämningen , jag vill ju hålla mig på en balanserad nivå .

                                   

Det mesta har rört sig om bada hundar, fika och äta gott . Varit upp till Vidablick och fikat hos Kerstin . Det är så mysigt där...... Tima väcker mig sex varje morgon så sömnbrist det är något jag har men eftersom jag älskar henne så kliver jag upp , hon är ju min trogna väckarklocka när jag jobbar...

                                                     

Och det viktiga som jag anammat och kommer att än mer anamma detta när jag tar ett par veckor ledigt i höst.

Kram på er alla

 


ANNONS
Av AnnKristin - 20 juli 2013 00:31

Det kändes så avlägset när vi bestämde oss och nu snart är vi där. Runt 250 Hovawart är vanligt att visas upp där så det är väl värt att ta båten över sundet och bevittna denna utställning för oss svenskar som inte har så långt över.

Vi brukar ta kvällsbåten till Åbo som är framme tidigt på morgonen därifrån kör vi till utställningen, är där hela dagen och tar kvällsbåten hem.

Innan dess är planen att delta på min vän Lottas Kullagulla läger där Jan Gyllensten kommer att drilla oss och våra hundar. Kanonkul att vara deltagare, ser verkligen fram emot det. Tisdag-torsdag är det. Hinner jobba måndag och fredag .

När allt detta är överstökat så är det Svenska RMet,  Norska rasspecialen och något MH. Just ja ... höll på att glömma Hoffeklubbens läger ...

Tur som attan så är det lugnt emellan så det blir tid för lite Kickbike, spår och lite hundträning så där allmänt förståss.

Idag efter jobbet så fick Micke hjälpa mig att fotografera mig och hundarna lite, vi fotade och grejade och vissa blev helt ok men när jag kollade så sitter Bobban glad i hågen ute och vädrar sin snopp så det lyser rött mitt i många bilder. Tur att jag kunde redigera bort detta spektakel. Det är alltid en cirkus när man ska försöka få allt i ordning. De tittar hit och dit och sen är det jag som kan ställa till det mesta.

Vi var till Fårhuset och tog en fika igår kväll. Bobban fick lite kvalitetstid, Dezz ska vara med på Gyllensten så då får hon kvalitetstid så det räcker. Jag försöker att ge dem lite egentid och det brukar funka. Det ska vara lätt och roligt att ha hund och att vara hund . Jag kommer, hoppas jag att uppdatera bloggen från Kullagulla lägret med massor av bilder.

Lite bilder från veckan både på hundar, blommor och blad.

                                             

ANNONS
Av AnnKristin - 15 juli 2013 19:41

Förra måndagen hade vi MH och även tisdagen gick åt till MH. Där alla gjorde bra ifrån sig, vilket är en bra känsla.

Jag har lärt mig att inte fästa någon vikt vid resultaten om jag inte varit med och sett hur hundarna agerar på banan, hur och vad beskrivaren ser.

Jag har varit med alltför länge för att lita på ett papper och basera mitt tänk runt hund på detta. Idag har det varit en vanlig måndag med jobb och lite efterplock på klubben. Det kändes lite vemodigt att ta det sista efter lägret, jag blev så glad att fem av mina valpar kunde komma och testas, de är så genomgoa och ägarna är toppen. Jag kunde inte fått bättre hem till ungarna. Extra roligt var det att Pappa Farraz kom, han har tagit en stor plats i mitt hjärta såsom den självklara gosse han är.

Det händer mycket på dessa dagar vi har läger , det är lydnad med Lotta Linusson som är en tokhärlig hundtränare. Hon är även landslagsledare för våra lydnadsekipage så endast det bästa är gott nog. Vi har Lena Andersson en engagerad instruktör som tävlar på elitnivå inom både sök, spår och har även tävlat i rapport. Både Lotta och Lena har erfarenhet av  Hovawart. Lotta tävlar fortfarande Hovawart främst i Lydnad. Lena har gått över till Riesen, borde fråga varför kanske.

Kan det möjligen vara så att har man en önskan att nå SM-nivå rätt snabbt så väljer man kanske inte en Hovawart, Rottweiler, Riesen eller någon annan av grupp två hundarna?  Jag ska inte säga att det är omöjligt men det kräver nog mer jobb än vissa andra raser. Skulle mitt tänk vara fel så skulle det givetvis vara fler elitförare som efterfrågar våra Hovawart. Däremot är min erfarenhet att Hovawart en ras som hakar på allt och älskar att vara med , en riktig allroundhund och det gott nog.  Lite bilder från sista dagen med gänget från lägret, några har redan rest hem men det fanns några tappra kvar. Som vanligt avslutade vi med pannkakor, grädde och sylt som Micke fixade. Pentti, Gunilla och Micke hjälpte till att fixa o dona med mat när maria drog iväg på äventyr fredag eftermiddag så vi får se med spänning till hösten om det blir någon skörd.

                                                       

Nu får jag se fram emot Gyllensten på Kullagullalägret , direkt efter detta blir det Tervakoski. Först lär jag fixa en bil så jag kommer till Finland. Kommer att bli spännande , kunde inte hålla oss.

kram på er alla

Av AnnKristin - 13 juli 2013 23:12

Det är så sant som det är skrivet, denna vecka har gått i ett huj känns det som. Idag så hade vi paus på eftermiddagen så alla var ute på sina äventyr.

Jag tog en kopp kaffe och satt mig på veranda, försökte reflektera över veckan som gått. Jag kom på mig själv att sitta och småle över mig själv och alla mina farhågor som kommit på skam.

Det känns lite vemodigt att imorgon är sista dagen för Chanzenlägret 2013, jag är så glad över alla som varit med och förgyllt denna vecka både hundar och folk. Nu får det bli lite foton.

                             

Natti natti , var rädda om er

Av AnnKristin - 12 juli 2013 23:24

Från min födelsedag , jag vet inte ett bättre sätt att fira sin födelsedag än med goda vänner och ett helt gäng Hovawart.

Klart att jag saknar en del också förståss men jag är toppennöjd med dagen.

Tack alla härliga för en en go dag med sång och presenter , denna dag blir för alltid ihågkommen som en ljus och tokmysig dag. Lite bilder från dagen, ni är alla så duktiga med era hundar så man blir tokstolt.

                                                                                                 

Vilken härlig dag att minnas ,nu är det dags att krypa ner så jag får njuta av  den gemensamma frukosten

natti natti

Av AnnKristin - 12 juli 2013 06:08

En superfin dag, det är alltid härligt att träffa hundar, mattar och hussar. Det känns ibland som vi fått rutin på detta med läger men inte är det så utan vi tänker fortfarande på vilken mat vi ska servera, hur mycket bullar och kakor ska bakas.

Det är ett pyssel men ett roligt pyssel.

I år blev det två MHn innan lägret och det la vi så för att inte hundarna skulle vara så trötta som de är efter ett läger och det visade sig att det blev bra.

Nu hinner inte jag sitta här längre utan ni får njuta av lite foton från lägrets första dag.

                                                                                     

Ha en underbar dag så hoppas jag återkomma med fler bilder..Kram på er alla

Av AnnKristin - 10 juli 2013 23:10

Givetvis när jag väljer att sätter små tassar till världen så gör jag allt för att det ska bli så rastypiska hundar som möjligt både till exteriör och mentalitet. 

Efter jag bloggat sista gången har det hänt en del Anziehend's Betty Boop , Mysan i dagligt tal blev andra bästa tik på Osby.

Hon är en kanonfin tik som har blivit topplacerad alltid när hon ställts ut och hon är bara utställd på rasspecialer. Det är häftigt så visst får jag vara stolt, jag tillåter mig det iallafall. Jag fick bilder från utställningen skickade till mig från Jenny på Bergenhovs Kennel, kanongulligt.

           

 

Anziehend's Blixt Gordon även han friröntgad, kanonskönt. Muffins som han kallas åkte tåg med matte Lena från Stockholm till Dalarna för att göra ett strålande MH och sen ta tåget hem igen.

Tisdagen ägnades till MH för 5 av valparna och jag blev mäkta stolt över deras jobb på banan. De är i andra könsmognadsperioden så de kan väl uppvisa både det ena och det andra men det gick bra för alla. Jag får tacka mina goa valpköpare för de kom från när och fjärran för att göra sitt MH.

Jag tackar även figuranter, beskrivare och testledare och alla inblandade i både kök och allihopa. Ingen nämnd och ingen glömd.

Vi har haft MH tre dagar i rad på klubben, jag har varit där alla. Testledare söndag och måndag, tisdagen var det mina hundar så jag hade fixat allt men testledaren jag ordnat gjorde illa sig och jag fick återbud, ibland har jag tur och kom på att Maria som är med på vårat läger också var testledare så det ordnade sig och allt gick strålande. Vi testade även hennes hund och det gick bra, då klev jag in i rollen som testledare igen. Allt går att lösa.  Tre hoffar och en sheltie från Chefka's beskrevs på måndagen och det gick bra.

Lite bilder från tisdagen när "mina" ungar beskrevs, det klickar för mycket i min kamera så det blev inte så många foton som jag önskat eftersom jag inte vill störa. Men en del bilder från dagen blev det.

                                                                         

Vi har hunnit med lite bad också förståss , det är ju sommar

                                       

Lite kvalitetstid i solen

                 

Idag har vi haft en härlig dag med fika hos goa vännen Kerstin på Vidablick , imorgon kör vi igång med Chanzenlägret 2013 och sista helgen i Juli far vi till Tervakoski.

jag kommer att fota en hel del på lägret förståss så det är bäst ladda batteriet . Kramar alla govänner


Av AnnKristin - 30 juni 2013 23:38

Jag har min åsikt om sommaren och den står jag fast vid. Den går i rasande fart och jag känner att jag är minst en månad efter hela tiden.

Det är mycket att se fram emot, hela sommaren känns som ett enda se fram emot och hittills har det varit en härlig känsla. Nu är Chanzenlägret att se fram emot sen ska jag själv få delta på Lottas läger efter det så är det Tervakoski. efter detta kommer RM sen är det Hoffeläger som jag anmält mig till ...

Nästa gång jag bloggar så är det juli andra sommarmånaden men först gör vi bokslut för juni ,Fina Ammis och världens bästa barnbarn

     

Har jag berättat att Dezz, Bob och Elda var fria på höfterna. Det var en härlig nyhet i juni

Vi röntgade en tisdag och resultaten fanns på söndag på SKK, det var snabbt jobbat

       

Vi har haft kvällstävling på klubben och då fick Dezz och Tima jobba i köket tillsammans med mig

 

Lite bilder från kvällen

         

De som tävlade för klubben och Camilla tog hem klassvinsten i tvåan och Anneli i ettan , GRATTIS!!!! En kanonkväll !!

   

Fotade lite hemmavid en kväll

   

Stallet hos farmor där jag hade mina hästar för länge sen , nu bor mina föräldrar i huset bakom stallet. Men visst väcker det minnen

 

Hallonhäcken stöds upp av tvättvindan

 

Ha en skön kväll mina vänner och när vi vaknar imorgon så är det Juli

kramar

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se