Senaste inläggen

Av AnnKristin - 25 december 2013 19:40

De lediga dagarna rusar fram med samma intensitet som annars, hundarna har fått massage, jultomten har varit hit och vi har varit på Bull-dog Café i Mora. Synd nog så har inte den riktiga julkänslan infunnit sig utan lyst med sin frånvaro. Saknar snön och avskyr detta regnväder, det ska inte vara så. Det är ju vinter och snart har första vintermånaden försvunnit. Att promenera , lägga spår bränner inga kalorier och inte blir det bättre av att jag har ett chokladbehov utan dess like. Jag skyller på detta väder, jag vet att det är orättvist men vad annat göra.

Lite bilder från vår årliga julfototagning, jag och Lotta har det till en härlig tradition att foto vårt julkort. I år var första gången min kompanjon Gunilla var med. Det blev så att vi tog fotot i omgångar eftersom det tar lite tid att få ihop allt. Men vi är nöjd. Det blir mörkt fort nu när inte ens snön lyser upp.

                                           

Mot eftermiddagen dök barnbarnen, min dotter och Cissi upp. Det var trevligt , det var länge sen så många goa mysiga  folk var samlade på samma gång. Cissi går utbildning till hundmassör och inte visste jag att det var beroendeframkallande. Hon masserade Bob & Dezz ordentligt och de var helt saliga. Dezz sov som en stock hela kvällen efteråt , nöjd som få .

           

Det är så härligt att ha trygga hundar som fungerar med barnbarnen, de bor ju inte här men alla hundar gillar när de kommer och vill vara närmast, det blir mer liv och rörelse i huset med smått.

Jag hade ett intressant prat med en person på facebook som hade inte så bra erfarenhet av Hovawart när det gäller deras sociala trygghet/självsäkerhet. Det var ingen nybliven hundägare utan en med lång erfarenhet av brukshundar. Det var ett intressant samtal eftersom hen kände inte mig ett någe men hen påtalade vikten av att vi tog detta på allvar med Hovawart som man inte kan lita på. Jag vill inte hänga ut någon i min blogg som har sunda åsikter och som jag ämnar hämta åsikter från fler gånger. 

" När man tittar på tester så har hoffarna ofta problem med socialiteten och med koncentrationen. Jag hoppas att hoffeuppfödare prioriterar socialiteten (hundens sociala självsäkerhet), en del resonerar så knasigt, de menar att hoffen i grunden är en vakthund och att de därför ska vara reserverade. Men en hund med vakt behöver inte vara socialt osäker. Jag tror inte att jag kommer ta en hoffe som valp igen utan då vill jag nog ha en unghund så att man lite enklare kan se vad för egenskaper som finns hos hunden" 

Det är alltid spännande med samtal som ger något som inte är friserat.

Lite bilder från utflykten till Mora och Bull-Dog café. Kommer ni till Mora så kan vi alla som var med rekommendera fiket. Tur att jag inte ätit frukost för en sådan smörgås mättade hela dagen lång. Det var Kerstin & Blaise, Gunilla & Elton och jag & Tima. En supertrevlig utflykt som vi gärna gör om.

                     

Jag måste bekänna att jag inte skickat julkort i år, jag har skickat till dem jag vet att inte har facebook , jag blir alltid lika lycklig när jag fått vara i någon tankar även om det bara är för en sekundmen jag har varit där så jag uppskattar verkligen att hitta dessa i min mailbox och i min telefon .

Zickan och hans matte Anns hälsning kom i telefon, vilken fin pojk .

   

Lite hälsningar med avsändare

                 

Från min vän Kricko och hennes Lars kom detta foto och en julhälsning

 

Från John & Jenny på Bergenhov

 

Från Gunilla och Elton

 

Från vår finaste Sinatra och Anna

 

Fick även en julhälsning från Goa Carola i Finland men tyvärr glömde hon kortet. Det gör inget det är tanken som räknas , kram till dig Carola


Så blev det julafton med Tomte och döm om min förvåning när jag fick paket, trodde först Tomten läst min blogg och då kanske dragit in julklapparna. Äh det är inte så farligt, jag är snäll även om jag är rak. Kan bara inte jaka med i allt tok som är . Min finaste julklapp i år var en härligt målad gunghäst.

 

Julen hos oss med hundar och ungar och inget hembryggt äppelvin .

                                 

Idag kom Cissi igen och masserade Tima & Assi, Dezz och Bobban försökte få till en gång till de också. Det var ju sååå härligt. Först blev det en långpromenad med Bobban & Nessa.

                 

Sen dags för fika, massage och lite hundprat

                 

Nog får jag lov säga att jag är glad i livet, mina älskade, kära runt om både två och fyrbenta. Jag får säga som Arja sjöng "Jag vill tacka livet som gett mig så mycket" Ha en fortsatt underbar jul mina goa vänner.ANNONS
Av AnnKristin - 20 december 2013 00:19

Att välja att använda sin hund i avel medför ett stort ansvar, gäller både hanar och tikar. Det är en grannlaga uppgift att leta avelsdjur som man tror på och som man kan stå för. Det är en hisnande resa man gör innan allt hamnar på plats och man kan se om man valde rätt avelsdjur. Det är ju så att hur mycket arbete man än lägger ner på att hitta rätt så är det gener och de kan spela spratt.

Men när jag hittade ett paket i brevlådan en dag med en God jul hälsning så kände jag att det är värt allt jobb jag lägger ner , jag blir så glad över att se dessa foton så det finns inte, tack snälla än en gång. Fina Zito med sin alldeles egna familj.

   

                       

Decembernumret av Hundsport special damp ner i postlådan endera dagen och som vanligt lusläser jag den, det finns många viktiga grejer i den som jag och andra uppfödare bör ta till oss. En artikel ang. DNA-test och råden runt detta fastnade jag för. Det var sex viktiga punkter som togs upp bland annat är det ju så att oavsett om testet är svårtolkat, om testet inte är validerat för rasen, om sjukdomen är ovanlig i rasen eller kanske inte så allvarlig så måste du ta hänsyn till resultatet. Visar det sig att din hund är anlagsbärare så får du bara para med hund som är DNA-testad fri från den aktuella sjukdomen. Detta är fastslaget i djurskyddslagstiftningen. DNA- testa inte i onödan, ingen hund (eller annan levande varelse) är fri från genetiska defekter. Skulle det vara möjligt att DNA-testa för allt skulle du alltså upptäcka att din hund bar på anlag för en eller flera sjukdomar. DNA-test är utmärkta hjälpmedel i avelsarbetet om du väljer test som är kontrollerade/validerade för din ras och ger svar på om hunden bär på anlag för en allvarlig sjukdom som är relativt vanligt förekommande i rasen. Gäller inte det för testet är det bättre att avstå.De togs även upp det att DNA-test ger inte hela bilden, glöm inte att det finns massor av sjukdomar som det i dagsläget inte går att DNA-testa för. Dessa fel och brister har ofta ärftlig bakgrund och kan vara betydligt viktigare att se upp för i avelsarbetet än något som det för närvarande går att DNA-testa djuren för. Grunden måste alltid vara atttitta på hur dina tilltänkta avelsdjur och släktingar mår, hur de beter sig och att de uppfyller de grundläggande krav man kan ställa på avelsdjur i den aktuella rasen.

Jag håller med i allt som Helena Skarp skriver som hon sammanställt. Jag hoppas att alla medlemmar får ta del av Hundsport special för jag tycker den är superbra med sina artiklar om mångt o mycket.

Ingrid tapper har skrivit en artikel ang. valptester och det är ju som hon påtalar att det har historiskt sett gjorts flera försök att förutsäga en hunds framtida beteende genom valptester eller beskrivningar och som hon skriver så har det nästan aldrig lyckats. Några enstaka moment som till exempel apportering. Det visar sig att valpar som apporterar har större förutsättningar att bli polishundar(Slabbert, J.M 1998)

Jag har alltid sagt att det enda du kan se är att kasta en boll och kolla om hunden kommer tillbaka till dig så kan väl det vara positivt då :). I min värld som verkar överensstämma med mångas så förändras valpen över tid och det finns mycket som ska vägas in och innan man kan se vad blev det egentligen så får man nog lugnt invänta tills hunden är vuxen och det tar kanske tre, fyra år.

       

Jag beställde mig själv en julklapp, den dyraste  bärbara lampa jag någonsin ägt men som är välbehövlig på mina färder med hundarna i kolmörkret

 

Även min nya agenda ramlade ner , det gör livet lite enklare att ha en shysst almanacka

 

Dessutom har julkorten börjat ramla in , jag trodde alla skickade via facebook nu men visst blir jag hjärteglad över att folk tänker på mig även en kort sekund men att finnas i någons tanke är stort .

     

Nu har klockan sprungit iväg igen, jag la mig först somnade och vaknade igen satt mig vid datorn , det var så lugnt och skönt så tänket ramlade på.

Tänket var att jag skulle vilja ge en utomståendes syn på våra hoffar och att denna tyckte vi måste börja se upp med den sociala biten, vi kände inte varandra från början men jag hoppas och tror att personen känner mig mer nu. Men jag återkommer om detta.

Natti natti

ANNONS
Av AnnKristin - 10 december 2013 17:53

Jag måste bara få berätta att jag hittade inget som var spännande i den. Slätstruken och tråkig, så kan det vara ibland och just nu har jag inget speciellt tänk om något egentligen. Rätt skönt att vara nöjd och inte låta något, några eller någon som inte begriper störa sinnesfriden men känner jag mig rätt och det gör jag så är det nog temporärt.

Ett glädjeämne är ju snön och Kicksparken för både mig och hundarna, det gör mig otroligt jämn i humöret att bränna iväg och njuta av skogen. Bilderna här är tagna av Micke innan jag drar iväg till skogs, Bobban, Assi och jag tog banvallen oplogad men som tur var så hade en bil åkt innan så det var att balansera på en mede och pulsa. Assi har en "vinnarskalle" mot sig själv, desto mer det tar emot desto mer tar hon i . Det är härligt med en sån rejäl hund, Bobban blir lite bortskämd  på det viset, han flyter med. Men jag ska ta honom själv och Kicka så han får se på allvar och att det är slut på sötebrödsdagarna. Tima & Dezz är duktiga att dra, det går bra för tjejerna . Vi tog en vända runt byn eftersom det är snö på vägarna men plogat så bra före.

                         

I söndags blev det tidig uppgång halv fyra, trött som attan. Micke skjutsade mig till Djurås där Kerstin & Kricko mötte upp för avfärd mot Stora Stockholm och utställning. Jag behövde koppel och lite smått och gott, det är alltid roligt att besöka mässan. Förr ställde jag alltid någon hund men det har liksom avtagit mitt utställande. Gunilla ställde Våran Elda och hon fick ett Very Good denna gång. Maria uppfödning gick det kanon för hon blev BIM. Stort GRATTIS får vi utbringa.

Stockholmsresan avslutades hemma hos Maria med Gofika och pussande på hundar innan vi for upp till Dalarna igen. Jag försökte få till lite foton men inte blev det bra, jag publicerar några iallafall . Härligt att träffa folk som man inte träffar så ofta iallafall , det är alltid mysigt. En del saknar jag och en del saknar jag mindre och en del inte alls , tänk hur det kan vara.

                                                                                                                     

Vilket konstigt blogginlägg , uddlöst .

Ha en mysig tisdagkväll mina vänner


Av AnnKristin - 6 december 2013 22:38

Ena dagen i spårskogen och andra rejält med snö, jag klagar inte eftersom både jag och hundarna älskar Kicksparken. Så imorgonbitti blir det premiärtur  för säsongen.

Jag och Catarina var ut och spårade i tisdags, Bobban & Dezz fick bli med den gången. Dezz spår gick över stockar och sten, jag hade även gått runt lite för att göra allt lite mer roligt. Hon har fuskat vid apporterna men förra gången var det som poletten ramlade ner så hon plockade alla. Så det skulle bli spännande att se hur hon tänkte denna gång om hon fattat hela grejen och det hade hon till min stora glädje. Det behövs inte mycket när jag hittade knappen. Jag är ju alltid sen i starten som alla vet, våra hundar mognar ju sent så varför krångla till det.

Bobban fick ungefär lika spår.  Bobban tycker ju spåra ,det är det som ska göras och det är det som räknas men även den grabben markerar apporterna. Vi hade en toppendag och alla Catarinas hundar gick galant. Vi hade en toppendag.

Catarina hade glögg och lussebulle med , kan man ha det bättre , jag tror inte det.

                                     

Jag och Tima träffade Lotta och polaren Mulle en dag på klubben, Carina kom också med Nox. Det blåste som attan den dagen, det var nog en förkänning av Sven som kom senare. Finaste Timas öron stod rätt ut på ett foto så då blåste det .

                                             

Ni som inte vill läsa mitt tänk , sluta läs nu . Det är ok man ska inte utsätta sig för saker som tar energi. Därför väljer jag att skriva av mig mina tankar så lägger jag det åt sidan och ni väljer om ni vill läsa vidare.

Jag tänker på en av kommentarerna i förra inlägget angående SKKs data. och de tävlingar som redovisas där. Jag håller med Maria i detta . Gå in och titta på resultaten på hundarna som har förare som pratar om att de är ägare av en "arbetande" Hovawart, de som har täckning för det ser syns sällan i dessa forum. Nu är det ju så att vår Hovawart är inte uppdelad överhuvudtaget utan vi har en hovawart.

Det är rätt spännande att kolla detta och än mer spännande blir det när det finns folk på olika forum som vitt och brett diskuterar arbetande hundar och som inte presterar annat än en massa tävlingar i de lägre klasserna och får för sig att de ska tas på allvar men hallå har du dragit runt hundstackarn på över tio tävlingar i lydnadsklass I och inte fått ihop ett LP inser man inte då att det är något som det brister i. Jag tycker det är tragiskt att inte folk har den självinsikten utan fortsätter gå på i ullstrumpor och tro man är världsbäst, det är sånt som brukar slå tillbaka så det är bara och vänta och se.  Jag är så glad att jag fortfarande är ödmjuk för de som kan så mycket mer och att de är så villiga att låta mig ta del av deras kunskap  , det är det mest fantastiska att fortsätta lära.

Lite bilder från idag när jag nu lättat mitt hjärta, vilken glädje

                     

Jag har även investerat i ett par nya kängor från Outnorth, superfina och galet sköna

 

Natti natti ser fram emot söndagen när jag, Kerstin & Kricko far ner till mässan och kollar runt. Vår älskade Elda ska ställas så vi håller tummar och tår för Gunilla och Elda


Av AnnKristin - 29 november 2013 09:00

Härlig morgon med kaffe, pepparkakor & nummer 6 av Brukshunden med en hel del intressanta artiklar och frågeställningar. En lösryckt mening som jag fastnade vid och som jag tycker är helt relevant är " Risken med att lägga för stor vikt vid kamp/lek- beteende är att man kan få hundar med dålig impulskontroll. Vilka konsekvenser får det? Är det önskvärt? ". En intressant tanke som jag själv har tänkt många gånger. Det känns skönt att "proffsen" lyfter frågan även om rasklubbarna pratar om detta. Det är inte så enkelt att ta upp konsekvenstänket när en del inte tar till sig frågan och har förmåga att diskutera den utan konsekvent tror att man genom viss envis avel kan få till hundar som agerar på ett visst sätt och det finns fog för visst. Det kan vara rätt så men man får inte förglömma och bortse från att avlar man frekvent på vissa egenskaper så kan andra goda ramla bort över tid och kanske mindre önskvärda ramla in eller vice versa.

Jag lösrycker även en mening till " Då skall vi komma ihåg att en 5:a på momentet inte visar det ideala beteendet utan har en intensitet som kan vara svår att bemästra för både hund och förare, Inom den gruppen ryms de hundar som låser sig i beteendet och inte "kan" släppa " (Beskrivningen under 5 på MH säger: "Griper direkt med hela munnen, drar emot, rycker, alt. ruskar-även under den passiva delen- tills testledaren släpper" )

Jag återkommer till det faktum att jag varit ute och jobbat på så många olika test med olika beskrivare, figuranter, testledare.  Jag har varit på massor av banor och i olika väder så jag tror mig kunna ha ett ärligt och öppet sinnelag för dessa tester. Jag sätter inte så stor tilltro till dem mer än om hela kullen har förtjänster eller brister på vissa delar, givetvis har jag sett testet själv så har jag ju sett vad jag sett.

Jag och Gunilla som också är delägare numera i Kenneln har nog sett mer mentaltester än många som väljer att föda upp hundar, jag säger inte alla men många. Det är ju så i min värld att är du inte ute på "fältet" och deltar på tester så vet jag inte vart alla ideer kommer ifrån. Visst man kan läsa böcker, diagram etc. men det är andras tänk man anammar utan att värdera tänket utifrån verkligheten.

Lite bilder från november, jag och min goa vän Kerstin spårade i Rättvik en härlig höstdag, Tima bet av sitt koppel så nu har den lilla lärt sig något nytt, så kan det gå om man vänder blicken ett par minuter.

                         

Kallt som attan var det en morgon när vi körde Kickbiken

     

Visst är det härligt att vi fortfarande har bart så vi kan spåra och vara i skogen, komma fram utan att köra fast men nog saknar jag snö nu. Lite blandade kort med både Goa Kerstin och Goa Catarina och alla hundar..

                                                   

När jag äntligen kom på Djurmagasinet och köpte en ny älsklingsleksak så hittade jag den "gamla" nu har vi två ..

 

Det är inte bara mentalitet jag har åsikter om , det är även exteriören på våra Hovawart, jag står för att jag valt min ras för att den tilltalar mig,  Då menar jag hela konceptet. Jag önskade att fler skulle gilla hela Hovawarten och inte bortse från hur den ska se ut.  Och kompensationsavlar det gör alla, annars är det illa, hur ska du annars kunna förbättra något? Det finns inga "fläckfria" hundar utom i den världen som  en del som sitter på dessa forum och är världsfrånvända totalt och tror sig ha någon sanning som inte är hållbar överhuvudtaget. Jag är less på alla "tomtenissar" som bara visar att tomma tunnor skramlar mest.

Jag har haft rasen över tjugo år, varit intresserad ännu längre av hund och jag är fortfarande nyfiken och vill lära mer eftersom jag vet att det finns så mycket kunskap ute bland de som varit med om lite mer än jag varit med om.

     

Trevlig helg, många av er mina goa läsare tycker jag väldigt mycket om ska ni veta!

Kram på er alla


Av AnnKristin - 18 november 2013 18:16

Jag hade ingen aning om att Anziehend's Betty Boop " Myzan" skulle ställas ut på Åstorpsutställningen i lördags och döm om min förvåning när jag hör meddelandet på min telefon där Lotta berättar att hon ställt Myzan och det gått ganske bra. Nyfiken som jag är så måste jag ta en liten rast på jobbet och ringa upp Lotta.

Lotta berättade att för vann Myzan sin klass, sen blev hon bästa tik och sen slog hon hanen och blev BIR (BÄST I RASEN) , va glad jag blir för vår skull. Hon är fantastiskt fin Myzan och de är ett fantastiskt team Lotta och Myzan. Hon har alltid placerat sig i bästa tikklass när hon ställts ut och hon är bara ställd på rasspecialer och Åstorp, det är häftigt med en sådan välkonstruerad, rastypisk hovawart. GRATTIS till Lotta & Myzan , gissa om jag är mallig......(?)

Dessutom så enligt en väl betrodd källa så domaren som dömde är riktigt duktig på Hovawart, det känns så härligt.

Lite foton, Björn Stenmark har tagit de på Lotta & Myzan och John Örvill har tagit "segerkortet"på de alla inblandade

       

Det var inte slut där på helgen samma dag ställdes Blaisan i Rättvik, det var Bosse Viberg på lördag. Då stannade omdömet på exellent. Jag kunde inte åka upp då eftersom jag jobbade men på söndagen så var jag ju tvungen att åka dit och titta eftersom jag tagit semester så var det möjligt. Det var Gagnef-Floda Brukshundklubb som anordnade då och det är min hemmaklubb och då vill man ju hjälpa till lite.

Kenneth Edh dömde Hoffarna då och det är solklart att Blaisan är en hund som ska ha CK , annat är omöjligt för någon som kan rasen. Anziehend's Blaise Modesty Blaise , vann sin klass med CK och bästa tikklass men fick ge sig för hanen som tog sitt första cert dagen till ära. Blaisan blev Bäst i Motsatt kön BIM och det var vad hon skulle sluta på minst. Blaisan är en riktigt bra tik och när jag såg henne med fler så blev hon ännu bättre, det var riktigt roligt att se Kerstin & Blaisan . De är också ett härligt matchande team. Kenneth Edh dömde hennes mormor i Danmark till Köpenhamnsvinnare tillika Dansk Champion för många herrans år sedan när jag och Lena for runt på utställningar och hade roligt.

Här är lite bilder från dagen.

Elliegårdens Black Unik & Anziehend's Blaise Modesty Blaise , BIR & BIM

     

Lite foton på Hoffarna

                             

Lite foton från dagen

                                       

Jag är superstolt över mina valpköpare och glad att hundarna hamnade hos underbara människor. Jag är mallig som attan och det tänker jag vara länge..... 

Ha det gott mina vänner i morgon blir det spår ....och kanske sista Kickturen eller kanske inte det beror på den efterlängtade snön...


Av AnnKristin - 14 november 2013 20:28

Jag är lite trött , känner att livet gått i rasande fart och dåligt med tid till eftertanke. Det har varit jobb, hundarna och Kickbiken. Jag har inte haft energi över till annat känns det som. Det brukar lugna ner sig på höstkanten men nu är snart hösten slut och det rullar på.

Det var ett tag sen jag skrev något och det visar att jag haft lite mycket på, är man engagerad så är man och det är bara att acceptera.

Jag har varit i skogen så mycket jag kunnat när det varit ljust och jag haft en ledig dag, jag har till och med gjort smörgåsar som jag gjorde de förr . Dubbla med ost och stekt ägg med lite senap, dessa och kaffe med mjölk är mumma för själ och hjärta.

Jag har också upptäckt chokladen igen som lägger sig som bomull runt tänket  när orosmoment trampar runt på tålamodet. Det känns skönt.

Vi har klarat av Hovawartklubbens uppfödarmöte, jag har skrivit om det så jag hoppas det uppmärksammas i tidningen. Det var tråkigt att inte vi kunde ha någon föreläsare i år. Jag har verkligen sett fram emot att få dryfta uppfödning och konstruktion med Tapio Eerola som är en av de få rasspecialisterna i Norden, jag tror om jag inte har fel så har vi bara två här och det är Tapio från Finland och Sascha Bonde - Henriksen från Danmark.

Mötet blev trevligt och vi uträttade mycket, bra diskussioner.  RAS ska ju omarbetas, vi har ju en bra grund i gamla RAS som är ett gediget arbete. Det är synd att man inte tar fram det oftare för jag upptäckte att 2006 pratade vi om att vi skulle prioritera tillgänglighet och jakt i vår avel, eller för att det inte ska misstolkas så skulle vi ha det med i vårt tänk.

De senaste mötena har vi pratat om att avståndslek och gripande ska prioriteras. Det jag ställer mig frågande till är utvärdering av tankarna från 2006 angående tillgänglighet och jakt. Det måste tas hänsyn till och utvärderas till omarbetningen. Det finns inget värde för mig om vi bestämmer och inte utvärderar vad det blev av det vi bestämt.

Det är ju så att vissa saker är mätbara men absolut inte allt inom avel även om det vore praktiskt .

Vi konstaterade att det föds alldeles för lite blonda Hovawart och det ser vi ju, vissa uppfödare har ju knappt haft en blond Hoffevalp. Sker det medvetet så är det illa . Avlar vi för rasens bästa så är det att tänka även på färg. Själv ska jag börja söka med ljus och lykta för en blond Hoffe är knappt någon, man bör ju ha två blonda iallafall.

Lite bilder från lite lediga dagar, många gånger har det regnat så jag har inte vågat plocka fram kameran .

                                                     

Vi samåkte vi som kom från samma håll till uppfödarmötet och det är ju kanon nästa år blir det Jönköping som gästas och då håller jag tummar och tår för att vi ska få vår föreläsare.

 

Nu blir det natti natti , ska krypa ner med mina govovvar och se på lite tv


Av AnnKristin - 30 oktober 2013 20:27

Blaze och Ambros har fått superfina valpar hos min vän Maria på Chefka's Kennel , jag kunde tagit hem allihopa utan att blinka, visst så kan jag känna att Assi och Ambros skulle också passat som Blaze och Ambros men det gör inget eftersom kombinationen stannar i "familjen" och Blaze och Assi är nära släkt . Jag blev jätteglad över dessa fina frimodiga och framförallt framåt valpar. Det som jag blev mindre glad över var ljuset. Jag vet att bilderna kunde blivit än bättre med annat ljus men man kan ju inte få allt .

Det finns en tokfin hane kvar att tinga till tävlings och utställningsintresserad, hade jag inte min älskade Bob har han fått flytta hit men två hanar är för mig inte den ultimata familjesituationen.

Hela kullen bestod i helsköna individer så jag blev riktigt sugen på att ha valpar igen. Jag kände att jag saknade att sitta och studera deras samspel, deras lek  och hur de agerar i okända situationer.

Om det beror på köttfärsen, äggula, majsvälling,vaniljyogart eller vad det nu beror på att valparna blir så underbart kraftfulla kan jag bara sia om.

Det är inte så lätt att vara ledig så länge från jobbet som det krävs när man ska ha valpar men jag hoppas att det snart ska fungera, det känns så bra att Gunilla kommit med i Kenneln eftersom man måste ha valpar kontinuerligt för att valpköpare ska komma ihåg att man finns samtidigt lär man ha avelsdjur som man kan stå för. Det går åt massor av tid till efterforskningar på lämpliga hanar, jag och Maria ägnar timmar på timmar på att kolla vad olika har lämnat och kolla avelsdjur. Vi reser ett par gånger om året till andra länder för att vi ska få mer kött på benen när det gäller vår älskade Hovawart.

Jag håller på att bli innerligt trött på alla specialister på alla våra forum som sitter och ondgör sig över vår Hovawart och hur vi uppfödare verkar ha noll koll vad vi gör. Jag har varit med så pass länge i hunderisvängen så jag tror mig ha sett det mesta . Jag kan bara ta MH som jag hållit högt som avelsinstrument men som jag efter x-antal år som testledare och figurant med olika figgar, beskrivare och banor inte väger in alls som jag gjort OM jag inte varit med och sett beskrivningen eller att någon jag litar på har varit på plats för så länge människor, väder och vind är inblandade så blir det olika. Denna observation kan ingen motsäga sig. Det vi kan se är om hela kullen sticker ut på ett speciellt sätt.

Sen har vi detta med hälsa, jag tror för mitt liv ingen vill föda upp sjuka hundar. Alla uppfödare ska vara väl förtrogna med SKKs  avelspolicy och det gäller även hanhundsägare.

Hovawartklubben har ett gediget material när det gäller våra hundars hälsa och det ska vi vara rädd om. Vi som hälsoredovisar kontinuerligt ska få ta del av materialet givetvis men det ska inte vara allas egendom, de som står utanför klubben och väljer att inte redovisa ska heller inte få ta del av materialet.  Är valpköpare intresserade av en kombination eller hanhundsägare när denna blivit tillfrågad om parning och uppfödare får ta del av materialet.

Att föda upp en kull valpar medför ett stort ansvar när man väljer det man åtar sig att göra det bästa, jag vet inte vad som är otydligt för så många.


Nu till lite bilder av de bedårande barnen och det blev lite bilder på de vuxna skönheterna också men ljuset det eländiga ljuset .

                                                                   

Jag och Carina var upp till Sången en dag och spårade, jag hade nästan glömt bort att det var så fint där. Det blev mest foton på Carinas nya Riesen Nox men det är nyttigt för mig att fota andra hundar än Hovawart. Carina hjälpte mig med lite foton på Goaste Dezz .

Tänk vad vi ägnade timmar på denna plats förr, vi fick starta upp Gagnef-Floda Brukshundklubb 1997. Jag tror vi måste ha haft vår första spårtävling då . Det är bra marker i Sången, det gick även då att få ut många spår. Vi startade klubben på grund av de långa resorna till Borlänge Brukshundklubb , tio mil tur och retur minst en gång i veckan i regel blev det två. Det kändes skönt att få en klubb så nära och det är rätt häftig att i backspegeln komma ihåg att det var vi som startade klubben och att tänka tillbaka hur mycket vi lärt oss under resans gång. Numer så har jag begränsat mig till att vara ansvarig för RUS mental på klubben eftersom det känns viktigt för mig att vara med och se utvecklingen på detta.

                                 

Nu blir det att krypa ner med mina Bästa Hovawart och försök den som kan att få mig att ändra mig när det gäller vår underbara ras.. Jag kommer att ha en Trygg Hovawart vid min sida så länge jag lever hoppas jag .

Natti natti

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se