Senaste inläggen

Av AnnKristin - 21 oktober 2013 19:33

Så vi får vara stolta på Kenneln över Gunilla och Eldas prestation på SM, de tävlade två dagar både lördag och söndag.

Söndagen förbättrades tiden med en hel minut, det är mycket. Ekipaget som tävlade för Svenska Hovawartklubben slutade som fyra och det är stort på ett SM.

Jag och Tima åkte till Filipstad på söndag för att heja på vårt ekipage och fota. Tima fann sig väl tillrätta bland alla hundar, kickbikar, cyklar och folk. Vilken folkfest !!

Det är spännande att vara där även om jag inte har en tanke på att delta själv... Jag blir också lite pirrig eftersom jag vill att våra Hoffar ska visa att de också kan och det kan de. Nu fick vi bara Elda med till slutet men nästa år kanske det blir fler.

Staffan och Ziri tävlade på lördagen men hon har blivit äldre så en dag räcker för damen och det är klokt att backa för hundens bästa.

Lite foton fick jag från dagen så efter ni sett dem så kanske Hoffefolket kan få ihop ett stafettlag nästa år också.

Där ingår att man springer, åker kickbike och cykel.

Gunilla och Elda

         

                   

Innan så träffade vi Staffan & Ziri

     

Alla kan vara med

       

Vi hade en härlig dag

                                                               

Tima & Gunilla kollar resultaten

   

Vi firade på Statoil innan vi for hem

 

I tisdags blev det ensamt på klubben ...

 

Lite foton från veckan........

                               

Nu vill jag ha SNÖÖÖÖÖ  så vi kan åka Kickspark , jag ska även införskaffa någon farkost där mina barnbarn kan få sig en skjuts... Jag ser verkligen fram emot snö...

Ha det gott mina vänner , önskar er en bra vecka .

Min plan var att skriva om andra lite allvarligare saker men jag får göra som någon sa till mig idag... Gå en stund och sug på karamellen.....
ANNONS
Av AnnKristin - 14 oktober 2013 11:14

Igår har resultatet för Zito Anziehend's Beetlejuice kommit och även han var HD-fri, jag trodde inget annat men innan det är på pränt vore det konstigt om man inte funderade. Även om man vet man har som uppfödare gjort sitt yttersta så vet man inte säkert hur det där genspelet slår. Finns kanske någon som kan tro det men tyvärr långnäsa så enkelt är det inte .

Nu kan jag andas ut iallafall en stund


Vi kom hem igår vid halv tio, vi har stannat lite efter vägen för att hämta lite luft och ork efter helgen. Som alltid när jag åker långt så blir det en hel del i telefon att avklara och de känns skönt. Var in på en mack och köpte Melissa Horns CD men hade knappt tid att lyssna eftersom jag babblade med mina bästaste.


Jag hade svårt att komma iväg i fredags ,som vanligt, Jag vet inte varför men nu har jag börjat acceptera att jag är sån. Det måste få vara så.

Tanken flög genom huvudet flera gånger , äh jag struntar i detta. Vad ska jag dit och göra bland folk som jag inte känner och som håller på hysteriskt dagligdags med lydnad. Jag spårar och åker Kickbike och tränar in moment när jag absolut måste för att nå ett annat mål.

Att åka iväg med Bobban kändes konstigt, min Prins som får husera som en obstinat tonåring hemma . Han är ju en kanonsnäll grabb annars har jag nog vridit åt tumskruvarna men eftersom jag inte behövt så har jag nog släppt honom längre än jag borde .

Hursom så kom mina tankar på skam, det blev en kanonhelg som jag inte vill ha ogjord med underbara människor som verkligen bjudit på sig själva och vi har haft tokmysigt. Tova är ju en inspirationskälla som få. Det var synd att jag inte hade Dezz med men det var nog en mening med det också. Jag fick en liten annan bild av Bob när vi var på tumanhand.

Vi kom ner runt 16.30 till Tånga Hed, Vårgårda. Det var ju lite kusligt att bara veta vilka Tova och Pia var, jag kan väl känna att jag känner Pia lite iallafall.

Vi blev uppdelade i grupper som vi valt. I Tovagruppen var det Gunilla som har en Hässlehoffare och en liten tjej från Terahof, Lisbeth med en Lintrollare, Ina Bergenhov's tik, Carina med en Scandernas, jag med min egen uppfödning och Jocke med en Malle. Vi skulle bara vara sex i grupperna så vart jag har fått åtta från vet jag inte . Lyx var det iallafall.

Det var alla trevliga hundar och alla ville leka så bekymmer med lek hade vi absolut inte.

På fredag blev det lite prat om lite olika moment och hur Tova tränar in dem, hon poängterar att det är som hon gör och det är ju inte allenarådande men jag tycker att mycket är det lika bra att köpa för det kommer att funka.

Lördagmorgon kom och Bobban har sovit oroligt , det fanns ju mycket att ha koll på där. Vi hade första passet, jag var ordentligt orolig, skräckblandad förtjusning. Jag tycker inte om att människor jag inte känner tittar på mig när jag ska prestera något. JAG har en social osäkerhet som kommer fram i vissa situtioner, tur att jag har stabila hundar.

Vi testade på lite olika jag och Bobban lite kryp, lite kontakt, lite fot. Tova förklarar enkelt och smidigt så detta blir bra det.

Jag kunde inte låta bli att testa kryp övningen på Tima när jag kom hem och hon fattar plättlätt. Jag ska även ändra krypet på Dezz nu , jag måste ha mer koll på henne eftersom hon har tendens att bli hög bak, jag visste egentligen hur jag skulle göra men nu är jag även trygg i det. Det sitter mer när jag fått testa på riktigt , jag var åhörare förut hemma på klubben och även om jag varit med och hört så sitter det när jag gjort det "på riktigt".

Lite foton från helgen

                                                                                   

Jag fick vara med när Carina & Bosco gick spår, de ska tävla återigen i IPO- FH så vi får hålla tummarna . det var intressant att höra henne berätta om spåret och bedömningen. Liggmarkering, Inga tassar på apporterna som kan bestå av olika material läder, plast, trä etc . Ej metall som jag förstod. 1800 steg minst och Bosco jobbade järnet. Vi var dessutom i en kohage med djur i så helt i lugn och ro var det inte men Bosco jobbade lugnt och metodiskt med hög intensitet i mina ögon mätt.

     

Lite mer bilder från helgen

                   

NU är det BARA att göra något av det vi lärt och hoppas att vi träffas nästa år på samma plats och samma helg, jag får även tacka alla inblandade för tokmysiga helgen, särskilt till Pia, Tina och Karin som roddat i allt detta .

Idag blir det återhämtning som gäller för oss.  


ANNONS
Av AnnKristin - 10 oktober 2013 22:09

Klockan går så fort nu för tiden, fattar inte vad det är frågan om.  När jag ska iväg någonstans så verkar det som urverket fått spatt och hastar fortare än jag hinner med.

Jag och Bobban far till Vårgårda och Tånga Hed imorgon, här sitter jag och funderar vad jag bör ha med mig. Hunden, hundmat, leksaker, godis, nåt att ligga på för Bobban... han sover nog i fotändan men om han tycker det är för varmt så lär han ha något att sova på. hundtäcken ifall han få sitta i bilen en stund. Koppel och halsband för jösse namn få jag inte glömma... DET är lättare när det är på vår klubb där vi känner varann utan och innan .

Jag tycker det är lite av skräckblandad förtjusning detta att tillbringa flera dagar med folk jag inte känner men det blir säkert tokkul.

Till mig behöver jag väl bara sängkläder, rena underkläder, lite fleece, regnkläder och nåt att hålla mig ren med... Ska nog gå att packa ner detta imorgonbitti....

Nästa vecka börjar älgjakten så det blir att ta promenader på byn med hundarna, en vecka om året gäller det så inte är det hela världen.

I tisdags blev Älskade Assi 8 år , jag och Carina var ut och spårade. Vi gjorde riktiga kringelkrokspår till Assi och hennes Knoxx. Det var kanonkul , de jobbade som attan . Hon är så trygg i spårarbete så det smittar på mig. Hennes dotter Blaise är också spårsäker och störs inte alls av sin livlighet utan är koncentrerad. Bobban är också duktig men kan flamsa iväg för det finns ju mycket att bry sig i men det ordnar sig. Han är bara två år och en riktig slyngel .

Jag hade bara den lilla kameran med när Carina och jag var ute så det blev inge vidare till fotografering men Carina försökte få doggsen intresserad av ett par gamla rör .

   

Jag laddade stora kameran,  drog iväg till Forsen och fotade hundarna. Det var näst intill perfekt fotoväder.

Dezzan först ....

             

Tima sen

           

Assi på sin 8 årsdag

             

Sist ut Bobban

           

Idag samlades vi ett helt gäng vid Malingarna spårade, gjorde uppletande och lät hundarna ha kul med varann. Det var Kerstin med Blaise, Gunilla med Elton, Carina med Zimba, Carina med Knoxx, Catarina med Järven, Horshi och den där schäferuslingen som inte heter Gruffyn men något liknande, Anna med Lopez, Monika med Socker och jag med Bob & Tima... Vi hade en härlig dag fast det regnade och vi blev blöt men va gör väl det när vi har trevligt , nästa gång blir det lite ved med så vi kan värma oss . Lite foton från dagen . Tyvärr hann jag inte fota alla eftersom det regnade så jag lär vara lite rädd om kameran

                                   

Hittade två foton till från Forsen

   

Trevlig helg önskar jag er , det tänker jag ha

Av AnnKristin - 4 oktober 2013 21:31

Jag har varit på en föreläsning angående konflikter , konflikthantering och att förebygga konflikter. Det var ett tag sen jag förkovrade mig i detta ämne så det kändes härligt med en uppdatering och från en annan vinkel.

Först lär man definera vad är en konflikt, en konflikt uppstår när en eller flera personer har önskemål de inte är villiga att släppa och upplever att någon blockerar dem från att tillgodose dessa önskemål. Det är definitionen på konflikt.

Jag kommer inte att ägna mig åt denna förläsning utan jag kunde konstatera att vissa människor är bara så att de ska ha sina önskningar till varje pris tillgodosedda, spelar ingen roll om någon annan är av annan åsikt då ska denna omvändas innan diskussionen är klar.

Jag tänker inte lägga mig platt , jag tänker sluta bry mig, jag gör som jag alltid gjort, jag trotsar och gör som jag vill.

Många diskussioner har det varit denna vecka inga dialoger utan diskussioner, jag chattade med en god vän och hon skojade om att "går det på tok, skyller man på hanen" . Det finns inte i min värld, har jag valt en hane så givetvis är det 50/50 tills valparna är födda , då tar ju tiken vid och ger valparna en start utifrån de förutsättningar som finns och är det en gynnsam miljö och att tiken tar väl hand om sina valpar så blir valparna på ett vis . Lever de under andra förhållanden så blir det på ett annat vis. Att det är hanens eller tikens "fel" om det går på tok, det kan nog man bara sia om eftersom det är en kombination och det kan poppa upp egenskaper eller sjukdomar som legat vilande i generationer och hux flux möts de gener som aldrig skulle mötas . Givetvis så kollar man ju allt man kan bakåt och runt om så gott man kan .

Ingen kan mer än sia om vad den tilltänkta kombinationen blir innan den är född och utvärderad, då kan man säga något om den tik /hane man valt men det är endast i den kombinationen. Detta är mitt tänk så jag skyller inte på någon .

Jag hamnade även i diskussion om värdet av MH och MT , MH är värt för mig att se den röda tråden så jag vet hur jag ska tänka i kommande generationer. Jag tror att jag skrev om värdet av MH för inte så länge sen så jag hoppar det inatt eftersom jag jobbar imorgon.

Hursom har Dezz börjat löpa så det blir Bobban som får följa till Vårgårda nästa helg och det är bara bra för honom som många gånger blir satt på undantag för tjejerna styr o ställer . Det blir mysigt att få ha en hund med sig en hel helg och sova över .

Var till Malingarna och spårade med Catarina och Camilla i tisdags, en helfin dag.

                           

Micke fotade oss ikväll , får ju lov ha något som inte är så somrigt . Lekte lite med fotona

     

Nu är det på pränt av SKK

  

ETT STORT GRATTIS TILL ALLA B -BARNEN IMORGON PÅ DERAS TVÅÅRSDAG!!!!!!

Ni som inte röntgat era "små" jag vore jätteglad om ni hastade iväg och gör det snart , Kramar till er alla


 Natti natti mina goa läsare och trevlig helg  

Av AnnKristin - 28 september 2013 21:39

Upptäckte att det var tre veckor sen jag skrev en rad i bloggen, Norgeresan kanske tog ut sin rätt med sina mil. Men visst händer det grejer Anziehend's Betty Boop, Myzan i dagligt tal  har friröntgats både fram och bak, veterinären tyckte det var en enkel hund att röntga eftersom hon är så korrekt i kroppen. Det är härligt att höra.

Idag har Anziehend's Beetlejuice  "Zito"varit och gjort sitt MH, han kunde inte vara med i somras eftersom han drabbades av rävskabb men nu fixade han det med bravur. Rebecka gick med honom runt banan och Elise skötte kameran. Så roligt att få ta del av testen , skulle så gärna velat vara där men det gick inte ihop sig med hundar och allt. Tack goa för ni tar hand om honom så kanonbra. Beskrivaren tyckte det var en härlig och lekfull hund . En liten sekvens från dagen. Det kommer mera har jag fått löfte om ...


  Själv har jag varit på föreläsning som Dalarnas Kennelklubb anordnat med Lars Fält , Kommunikation & Flockliv. Jag  fick en del med mig att fundera på. Fält tänk påminner mycket om mitt sätt att ha hund på , vi är en familj, sover tillsammans och vaknar tillsammans inget konstigt alls.

Vi har haft MH på klubben så banan blev byggd ännu en gång i år men nu är det slut för detta år , 6 hundar hade vi och det är lagomt , jag tycker det blivit drygt med fler.

Var till Smedjebacken och tjänstgjorde som ringsekreterare på Flattarna. Patric Ragnarsson var domare, vi hade trevligt i ringen så det var riktigt roligt. Vi fick skriva mycket så vi böts av att springa och skriva men kul var det.

Lite foton som jag tagit under tiden jag inte bloggat , vi börjar med min gode vän Lottas rottisvalpar innan de flyttade till sina egna hem

               

Lite bilder jag tog en morgon på några av mina goa

     

Passade på att fota Dezz när vi var och fixade en bit på MH banan

          Bobban kom ju också givetvis med , han har ju aldrig alla fyra i backen. Fina Bob

       

En stor och spännande nyhet är att jag får välkomna min goa vän Gunilla Pöchhacker som går in som delägare i Kenneln, det blir kanonbra vet jag . Det känns mer som en naturlig utveckling, hon kommer att bli en fantastisk tillgång.  Vi försökte oss på att ta ett foto tillsammans men det gick inget vidare . Vi får organisera lite bättre, Bobban tyckte att det var onödigt ser det ut som . 

       

Jag passade på att fota Krickos hundar när de fanns på plats efter sitt MH. Oj så tokigt det såg ut , jag menade de som har Krickos prefix. Hon äger ju dem inte längre mer än ett par av dem . Det är inte lätt med gruppbild, alltid är det någon som tycker annorlunda . Fredrik smet iväg innan gruppbilden så han saknas , det är bara tjejer med  men det är inte så bara.

               

Vackra Elda fick jag också med på lite foton...Härligt att se hur hon utvecklats , vilken härlig hovawart

     

Vi har haft besök

     

Jag och Catarina var till Malingarna och spårade en eftermiddag , jösses va mysig hösten är. Tima höll på att skrämma slag på mig när hon drog iväg ut i svartmyren och hade ett elände att komma upp på torra land, fy så rädd jag blev och när man blir rädd så vet alla att då kan sinnet rinna över en men jag tror att jag andades .

Vi hade tokhärligt iallafall och Järven fick en stor apport som han hittade . Alla gick fint i spåret . Tima fick rocka loss med schäfern.

                             

Assi & jag tog en långprommis alldeles själva en dag, vi brukar göra det mellan varven för då behöver jag inte vara så uppmärksam utan vi kan strosa runt lite .

           

Tima & jag tog en vända upp till Forsen på vår sida och fotade Prinsessan lite

                   

Det blev inte så mycket tänk & tyck idag . Blev mest foton . idag var jag till Floda och fotade de två valpar som Lotta har kvar hemma , det blir bara en till slut när rätta hemmet dyker upp . Det är kalas att få ha valparna så länge hemma och jag har inte upplevt någon som helst nackdel utan mer fördel. De har växt i kostymen lite .

Där kanske jag tänker lite "vargtänk" de kastar ju inte ut någon från familjen utan de som flyttar väljer att dra iväg på egna äventyr. Därför är det viktigt att den familj jag väljer leva med , väljer att stanna kvar hos mig.  Det var lite herr Fält tänk. Blandat med eget tänk ..

Jag slutar som jag började med några nya foton av Lottas två valpar

                 

Glömde ... vi besökte Pönkun och fick oss lite mat efter fotograferingen... Lite firarmat efter Zitos braiga MH och att Myzan är friröntgad, jösses va jag är stolt över ungarna

  

Nu får vi njuta av hösten så mycket vi orkar i två månader till innan vintern när vi får plocka fram Kicksparken. Det är så kul med Kickbiken så alla borde ha en

   

Kramar på er och tack för ni läser min blogg 

Av AnnKristin - 9 september 2013 21:15

Det kändes som det var den bästa platsen för ett IHF möte, Norge har verkligen lyckats att presentera något alldeles extra för delegaterna. Utställningsplatsen var helt underbar och våra Norska upfödarvänner likaså.

Jag och Maria bestämde oss för att träffas i Örebro klockan sex på söndag morgon, vi skulle hinna till tio med ett fikastopp. Nu visade sig att ingen av oss hade GPS med sig så vi knappade in på min telefon destinationen , den tog oss över stock och sten men efter kringelkrokiga vägar och en halvtimmers försening var vi framme.

Vi hade en härlig dag med fina hundar, vackert väder och en massa trevliga norskar. En riktigt bra söndag kan jag summera dagen så nästan hundra mil i SAABen var det väl värt.  Jag fotade en hel del givetvis .

Hemresan fixade vi galant utan GPS

BIR blev Brukshoffens Baronesse Blixen, Grattis Margrethe .  BIM blev Chefka's I'm walking On Sunshine så än en gång Grattis Maria som är uppfödare till denna hund och grattis till Lisbeth som äger honom .

Nu lite foton från söndagen.

                                                                                                                                                                               

Det var en hel del hundar som hade min älskade Batman längre bak i stamtavlan så det värmer ju hjärtat att få bo med denna underbara hund så länge som vi fick. Den som jag blev mest glad över att få träffa var Ayas dotter Heka-B Tunet's Camilla , kallas till vardags Tea. En bra konstruerad tik som fick nöja sig med Very Good pga tendens till för stor bröstfläck så kan det gå, vi ar en rasstandard och den ska vi eftersträva men givetvis så hoppas jag och önskar att Tea ska få en kull valpar för den tiken är väl värd detta. 

Nu tar jag kväller, jag är ledig imorgon så först ett par vändor med Kickbiken sen hem till Lotta och pussa på Rottisvalpar. En riktig vilodag med andra ord . Ha det gott och njut av bilderna

Av AnnKristin - 7 september 2013 10:17

Hux flux när jag satt och kollade de fina fotona på Bergenhovs sida så så dök ju tanken upp Anziehend's Betty Boop blev den Bästa tik som är född i Sverige. Då växte jag en bit må jag säga, satt och smålog för mig själv och kände mig rejält mallig.

Det är ju så att visst känns det härligt när man får ett kvitto av en rasspecialist att man är på rätt väg, åtminstone denna gång. Myza är en korrekt byggd tik,  motsvarar standarden som är vårt rättesnöre i all avel. Rasstandarden får vi inte tumma på och önskar vi något annat är det bara att byta ras och ta någon som motsvarar det man gillar.

Myza har också en korrekt färg och päls. En svart hovawart ska vara svart, givetvis är det godkänt med lite vitt. En blond hovawart ska vara mellanblond med uppljusningar , även där godkänt med lite vita strån. Likaså med de svarta med tecken.

Jag tycker när jag läser standarden att den är väldigt generös och inte alls svår att jobba efter och det är vår skyldighet som uppfödare.

Fina Myza , Anziehend's Betty Boop

  

I torsdags kom Goa Kerstin och Blaise, jag visste inte att det var träningstävling på klubben som startade sex, jag har varit borta på kurs mellan tisd-torsd så jag hade noll kändes det som. Hursom så blev det väldans bra. Blaisan och Kerstin fick känna på allvaret iallafall och klarade det galant. Dom har så roligt tillsammans och är så duktiga. Det blev inga bra kort , kameran ville inte och ljuset var inte bra . Vi får göra om det .

           

Lenas hund är ovanligt tjurigt envis mellan varven och ibland blir det riktigt snyggt

     

Maria

   

Under fikat kom fler

  Platsliggningen gick kalas för alla och resten också . Nu är det riktigt roligt att träna igen efter LÅNGT uppehåll.

Jag har ju mest spårat, Kickat och lekt men det är inte att förringa heller .

Lite bilder från gårdagen

     

Vi har tokfina vägar här som jag känner utan och innan , denna väg har jag nyttjat till häst i många år. Jag började vara i ett travstall när jag var sex år och jag älskade verkligen den världen. Saknar häst ibland men finns inte tid . Det blir ett pensionärsprojekt om jag får vara kvar så länge . Nu använder jag vägar och stigar med Kicken och Kicksparken och hundarna gillar det lika som mig .

  

Önskar er en härlig lördag och hoppas att det går bra i Norge för vårt lydnadsekipage och för IHF delegaterna så det kommer något bra från mötet


Av AnnKristin - 2 september 2013 22:25

Lotta och Myza for upp till Vårgårda och deltog på RMet, Myza har nått den ålder då hon får gå i Unghundsklass. Hon fick E , CK och vann sin klass, hon fortsatte till bästa tikklass där hon kom på tredje plats. Hon tog dessutom hem Bästa unghund!!!!! GRATTIS TILL LOTTA & MYZA som bara deltagit på nästan uteslutande rasspecialer och placerat sig varje gång i Bästa tikklass. Härligt att se en så välkonstruerad vacker tik. Jag får också känna mig stolt som uppfödare till denna vackra hund som dessutom är go och gla...

 

Gunilla ställde alla tre hundarna och veteranerna fick båda E med CK . Sally vann sin klass och Erozz blev två i sin .

Elda fick nöja sig med Very good men domaren tyckte mycket om henne. Hon har tyvärr tendens till för mycket tecken.

Det är ju sånt vi får tänka på den dagen vi letar hane till henne. jag fick en konstig fråga som jag absolut inte kan svara på generellt eftersom jag i min planering tänker individ och då är frågan rätt ointressant generellt. Frågar man dumt ska man ha dumma svar resonerar jag.  Frågan löd. kan du säga tre saker som du vill förbättra i din avel ? Nej det borde jag svara eftersom det är beroende på vilken hund jag tänker använda, jag letar ju inte generellt när jag letar hane . Det jag letar är vem kan passa just den tik jag planerar para. Jag svara ju givetvis generellt när jag får en dum eftersom det är ju konstruktion på hunden så den kan fungera och då är det ju givetvis så att har tiken något som jag vill förbättra så tar jag ju inte en hane med samma "fel" i mina ögon som tiken för att förstärka det jag vill ha mindre av. Mentalitet , givetvis så letar jag ju inte hundar som har problem med mentaliteten, jag letar inte efter hundar som blivit rapporterade X-antal gånger i släktskapet.Inte heller hundar som jag träffat som inte är trevliga  Hälsa kollas ju givetvis upp så det inte dubblas och finns massor. MEN individen ska vara i centrum för mig i mitt tänk , om det är rätt eller fel det får framtiden utvisa.

Gener vet vi alla kan spela oss spratt och det finns inga felfria individer vare sig folk eller fä.... Det blev mycke tänk efter bara lite tendens till några strån för mycket.

     

Jag hade tur som fick hundvakt till Assi och Tima , Bob och Dezz fick hänga med . Eftersom jag fixade hundvakt kunde Micke också följa , det var riktigt skönt att slippa köra hela vägen. Det blir inte alls lika mycket att se på hundar och fota när jag har mina med men några foton lyckades jag ta iallafall . Jag passar på att gratta alla till fina placeringar och tackar Västra för ett kanonarrangemang !!! vilket hästjobb och tack för förtroendet att sitta som ordförande i bestyrelsen

Lite foton

                                                                                                                                             

När vi for hem så blev det en "omväg" vi åkte förbi Kennel Sunnanhof och fick pussa på Vår älskade Batmans barnbarnbarn. Märit hade även gjort en kanongo äppelkaka och det säger man ju inte nej till.. Ungarna var för ljuvliga.

Och det bästa är att det finns fortfarande ett par till salu.

                       

En katt bland hermelinerna brukar man ju säga men jag tror Märit har fyra katter även om jag tyckte denna var helhäftig , vilken katt

  Oj va klockan knallat iväg nu  . Borta bra men hemmaplan bäst iallafall

  Natti natti mina goa  vänner

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Anziehend's blogg med Blogkeen
Följ Anziehend's blogg med Bloglovin'

Anziehends


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se